Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri

Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri

Yaz mevsimi iyiden iyiye kendini hissettiriyor. Evlerin içi sıcak hava dalgalarına teslim olmaya başladı bile. Hal böyleyken ferah bir nefes almayı, serin bir akşamüstü esintisiyle ferahlamayı özlemiş olabilirsiniz. Koşullarınız ve hayatınızın ritmi her an kendinizi bir deniz kenarına atmanıza izin vermiyor olabilir. Ama bir adımda ulaşabileceğiniz balkonunuz, sizi evden uzaklaşmış ve başka diyarlara ışınlanmış hissettirmeye yeter. Bunun için tek ihtiyacınız olan birkaç güzel fikir ve ufak dekoratif dokunuşlar… Balkonunuzun boyutu ne olursa olsun orayı evin en keyifli köşesi haline getirmenize yardımcı olacak bazı öneriler bu yazımızda!

Balkonunuzu Yeşillendirin, Ruhunuzun Çiçek Açacağı Bir Alan Haline Getirin

Yeşilin farklı tonlarını taşıyan, rengarenk çiçekleriyle ortama pozitif enerji katan bitkilerin insan üzerinde canlandırıcı ve dinginleştirici bir etkisi olduğu yadsınamaz. Hanımeli ya da yasemin gibi sarmaşık şeklinde büyüyen bitkileri balkon demirlerinize sarabilir ve dışarı adım attığınız anda sizi büyüleyici bir kokunun karşılamasını sağlayabilirsiniz. Eğer geniş bir alanınız varsa biber, nane, hatta büyükçe bir saksıda limon bile yetiştirebilirsiniz. Balkonunuz küçükse minik ve sevimli bir saksıda hayatınıza dahil edeceğiniz fesleğen bile ortamı değiştirmeye yetecektir.

Balkonunuzu Yeşillendirin, Ruhunuzun Çiçek Açacağı Bir Alan Haline Getirin - Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri
Balkonda Keyifli Vakit Geçirmenize Yardımcı Olacak Oturma Alanları Yaratın - Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri

Balkonda Keyifli Vakit Geçirmenize Yardımcı Olacak Oturma Alanları Yaratın

Küçük bir masa, belki birkaç yer minderi, sallanan sandalye ya da tavana monte edeceğiniz bir hamak… Balkonunuzun koşullarını bir gözden geçirin ve size en iyi şekilde hitap edecek bir oturma alanı hazırlayın. Kahvenizi yudumlarken kitap okuyabileceğiniz, akşam yemeklerinizde keyifle buluşabileceğiniz ya da Pazar kahvaltılarınızda dilediğinizce vakit geçirebileceğiniz ortamlar oluşturun.

Küçük Dekoratif Objelerin Gücüne İnanın

Çok ufak dokunuşlarla yaratabileceğiniz değişimler sonsuz… Masanıza kareli bir örtü sererek bir Ege kasabasının huzur dolu atmosferini evinize taşıyabilirsiniz. Ya da rengarenk ve otantik desenli minderlerden, hasır örme aksesuarlardan destek alarak balkonunuzda bohem bir hava yaratabilirsiniz. Size en çok hitap eden tarza karar verin ve sonrasında balkon dekorasyonunuzu buna uygun şekilde bir elden geçirin.

Küçük Dekoratif Objelerin Gücüne İnanın - Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri
Duvarları Estetik Bir Şekilde Kullanın - Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri

Duvarları Estetik Bir Şekilde Kullanın

Özellikle küçük bir balkonunuz varsa duvarları iyi bir şekilde değerlendirmeniz bu alanda büyük farklar yaratacaktır. Raflara yerleştirdiğiniz bitkilerle bir dikey bahçe yaratabilirsiniz. Duvar stickler’larından ya da son günlerde trend haline gelen duvar kumaşlarından faydalanarak hareketli bir görünüm yakalayabilirsiniz. Balkon dekorasyonunuzu planlarken duvarlarınızı da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Göz Yormayan, Loş Bir Aydınlatma Tercih Edin

Aydınlatma bir ortamın atmosferini belirleyen en önemli faktörlerden bir tanesi. Balkonlarda gün boyunca doğal ışıktan tam anlamıyla faydalanma olanağı çok büyük bir avantaj. Açık havada ve dış mekanlarda vakit geçirmek seratonin salgısını artırarak ruh durumumuza da oldukça iyi geliyor. Balkonunuzu gün batımından sonra da sizi mutlu edecek bir mekan olarak kurgulamak için ise doğru bir aydınlatma sistemine ihtiyacınız var. Mutfakta ya da çalışma ortamınızda sizi uyaracak ve her şeyi oldukça net görmenize yardımcı olacak güçlü bir ışığa ihtiyacınız olabilir. Ancak dinginlik ve rahatlık arayışıyla çıktığınız balkonda loş bir aydınlatma size çok daha iyi gelecektir. Led ışıklarla duvarlarınızı süsleyebilirsiniz ya da mum gibi görünen lambalar kullanabilirsiniz.

Göz Yormayan, Loş Bir Aydınlatma Tercih Edin - Balkonunuzu Evin En Keyifli Yeri Haline Getirmeniz İçin 5 Öneri

Bu temel önerileri kendi yaratıcı bakış açınızla birleştirerek balkonu günün büyük bir bölümünü geçirdiğiniz alan haline getirmeye hemen başlayın!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN