Aralık Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz Yılbaşı Temalı 4 Film

Aralık ayında, başardıklarımız ve yapamadıklarımızla koca bir yılın geride kaldığını hissederiz. Ama yılbaşı aynı zamanda yeni başlangıçlar ve hayatın gidişatında değişimler anlamına da gelir. Bu sebeple, 2019’un son ayına girerken zihnimizi yeni yıla hazırlamaya, ruhumuzu ferahlık ve tazeliğe açmaya ve içimizi umutla doldurmaya başlamakta fayda var. 2020 yılına mutlu, enerjik ve kararlı bir “merhaba” diyebilmeniz için yılbaşı ruhunu hissetmenize yardımcı olabilecek film önerilerimiz bu yazıda!

1. Last Christmas (Bir Şans Daha)

Paul Feig tarafından yönetilen ve Kasım 2019’da gösterime giren Last Christmas, en güncel yılbaşı filmlerinden birisi. Başrolde Emilia Clarke ve Henry Golding’in yer aldığı film; hayatın maddi ve manevi zorluklarını, yapılan tercihlerden duyulan pişmanlıkları, dağılmış özneleri ve bütün bunların arasından yeşerebilen umudu yılbaşı atmosferinde ele alıyor. Değişim rüzgarlarının her an kapıda olabileceğini ve ufak dokunuşların mümkün kıldığı muazzam dönüşümü keyifle ve şaşkınlıkla izleyeceksiniz.

Last Christmas (Bir Şans Daha) - Aralık Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz Yılbaşı Temalı 4 Film
Love Actually (Aşk Her Yerde) - Aralık Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz Yılbaşı Temalı 4 Film

2. Love Actually (Aşk Her Yerde)

Yönetmenliğini Richard Curtis’in yaptığı Love Actually, 2003 yılına ait İngiltere yapımı bir romantik komedi. Alan Rickman, Emma Thompson, Bill Nighy, Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightley ve daha birçok ünlü oyuncunun rol aldığı film, romantik komedi türünün klasik anlatısından uzaklaşarak yolu kesişen, birbirine temas eden veya birbiriyle çarpışan insanlara dair çok sayıda hikâyeye yer veriyor. Umudun ve aşkın hayattaki küçük sürprizlerle harmanlanarak anlatıldığı Love Actually, hayatınızda tesadüflere yer açmak ve yeni yılı bütün bilinmezliğiyle kucaklamak için iyi bir tercih!

3. Disney’s A Christmas Carol (Yeni Yıl Şarkısı)

Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı adlı kitabının beyazperdeye çok sayıda uyarlaması bulunuyor. Bu sene yılbaşı yaklaşırken 2009 yılında vizyona giren ve Disney filmleri arasında yer alan 3D animasyon yapımı izlemek iyi bir fikir olabilir. Yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis’in oturduğu ve Jim Carrey, Gary Oldman ve Colin Firth gibi ünlü aktörlerin yer aldığı film, gerçekçi animasyonlarıyla üzerinizde şüphesiz büyük bir etki bırakacak. Ayrıca Steven Knight’ın bahsi geçen kitabı bir mini diziye uyarladığını ve dizinin 19 Aralık’tan itibaren gösterileceğini düşünürseniz, hikâyeye aşinalık kazandığınıza pişman olmayacaksınız.

Disney’s A Christmas Carol (Yeni Yıl Şarkısı) - Aralık Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz Yılbaşı Temalı 4 Film
The Holiday (Tatil) - Aralık Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz Yılbaşı Temalı 4 Film

4. The Holiday (Tatil)

İngiltere-Amerika ortak yapımı olan The Holiday, özellikle İngiltere’de geçen sahneleriyle iki yıldır heyecanla kar yağışı bekleyenleri kesinlikle mutlu edecek bir film. Yönetmenliğini Nancy Meyers’ın yaptığı The Holiday’in oyuncu kadrosunda Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law ve Rufus Sewell yer alıyor. Yeniliğe kapı aralamak için bazı sonları göze almanız gerektiğini hissettiren yapımda, yılbaşı atmosferi sizi bütün sıcaklığıyla sarmalayacak.

Bonus: It’s a Wonderful Life (Şahane Hayat)

Geçen yıllara ve değişen dünyaya rağmen geçerliliğini ve etkileyiciliğini hala koruyan It’s a Wonderful Life, yılbaşı filmleri söz konusu olduğunda ilk akla gelen filmlerden biri. 1946 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Frank Capra yer alıyor. Yılbaşı temalı filmleri seviyorsanız içinizi sıcacık yapan bu eseri izlememiş olmanız pek olası değil. Ama dünyanın sizinle daha güzel bir yer olduğunu kendinize hatırlatmak her zaman iyi bir fikir!

It’s a Wonderful Life (Şahane Hayat) - Aralık Ayı Boyunca İzleyebileceğiniz Yılbaşı Temalı 4 Film

Filmlerle ilk adımı atıp yılbaşı ruhunu evinize taşımaya bir an önce başlayın. Böylece, 2019’a layıkıyla veda edip 2020’ye kocaman kucak açabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN