Yaz Mevsiminin Canlılığını Evinize Taşıyın

Yaz Mevsiminin Canlılığını Evinize Taşıyın

Evimiz, hayata bakışımızı, bazen de ruh halimizi yansıtır. Peki, ruh halimiz bile değişkenlik gösterirken, mevsimler değişirken evimiz neden stabil kalsın? Onun da zaman zaman modunu değiştirmeye, mevsime uymaya ihtiyacı olabilir. Giyim tarzınız gibi evinize de yılın trendlerine göre küçük dokunuşlar yapabilir, ruh halinizle ve mevsimle pekiştirebilirsiniz.

Yaz sezonu demek canlı çiçekler demektir. Koyu tonları geri bırakıp daha canlı renklerle buluştuğumuz bu mevsimde evinizde de cıvıl cıvıl neşeli renkler tercih edebilirsiniz. Üstelik köklü değişiklikler yapmadan küçük dokunuşlarla da evinizi baştan aşağı yenilenmiş gibi göstermek mümkün. Sizin için hem evinizde daha çok alan açmanızı sağlayacak hem de ferah bir hava katacak dekorasyon önerilerini sıraladık.

Siyah Noktalara Elveda

Yazın sembolünün canlı çiçekler olduğundan söz etmiştik. Güneşin rengi bu mevsimin rengidir. Sarı ve beyazın tonları her zaman evinize ferah bir görünüm kazandıracaktır. Bununla da kalmayıp saçtığı kokular sayesinde evinize ferahlık ve mutluluk yayacaktır. Ayrıca saksıda da olsa, bahçede de olsa bir canlıya hayat vermek, onu sulamak ve yetiştirmek, geçirdiği süreçlere tanık olmak yazınıza ve hayatınıza renk katacaktır.

Evinizde Çiçekler Açtırın - Yaz Mevsiminin Canlılığını Evinize Taşıyın
Hangi Renkler? - Yaz Mevsiminin Canlılığını Evinize Taşıyın

Hangi Renkler?

Mevsimi ve mevsimin çevrenize olan etkilerini gözlemlediğiniz zaman karşınıza çıkan renkler doğru renklerdir. Yani denizin mavisi, doğanın yeşili, çiçeklerin sarısı bu mevsimin başat tonlarıdır. Koltuk kılıflarınızda ve perdelerinizde bu renkleri şöyle bir hissettirmeniz bile evinize büyük bir değişim hissi yaratacaktır.

En Önemli Unsur: Aydınlatma

Aydınlatma evinizde istediğiniz atmosferi yaratmanın en önemli anahtarıdır. İyi döşenmiş, özenilmiş bir eve yapılan kötü aydınlatma o evin yaşam kalitesini gerçekten negatif yönde etkiler. Fakat arzuladığınız sıcacık ev atmosferini doğru ürünleri seçerek sağlayabilirsiniz. İlhamı yaz mevsiminden alarak doğala en yakın şekilde aydınlatma yapmalısınız.

Ayrıca evin her mekânı için farklı yöntemler ve fikirler üretebilirsiniz. Örneğin, avize ve spot gibi birincil aydınlatma ürünlerinin yanı sıra sıcak ışık tonlarıyla kullanılan aplik ve lambaderler ışığın size doğrudan ulaşımını engelleyecek ve daha sıcak bir atmosfer yaratmanızı sağlayacaktır.

En Önemli Unsur: Aydınlatma  - Yaz Mevsiminin Canlılığını Evinize Taşıyın
Son Küçük Dokunuşlar - Yaz Mevsiminin Canlılığını Evinize Taşıyın

Son Küçük Dokunuşlar

Evinize yaptığınız her dokunuşu hissetmeli ve onunla mutlu olmalısınız. Özellikle küçük nesneler, mumlar, tütsülükler, minik biblolar, tablolar ve çerçeveler gibi seçimlerinizin hepsi tamamen sizi yansıtmalı. Bu nesneleri mevsimden mevsime değiştirebilirsiniz. Örneğin kışın duvarınıza astığınız bir çerçeveyi yazın asmayabilir ya da evinizin başka bir yerinde değerlendirebilirsiniz.

Özetle mevsimi evinize taşımak istiyorsanız, o mevsimin renklerinden ilham almalı ve evinizi kolay değiştirebilir, küçük dokunuşlara açık bir şekilde tasarlamalısınız. Sürdürebilir değişim sizi mutlu edecektir.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN