Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi

Son zamanlarda pek çok insan rahatlamak ve huzuru bütünüyle hissetmek için meditasyona başvuruyor. Hayatın koşuşturmasından kaçmak, ruhunuza iyi gelecek birtakım yollara başvurmak istiyorsanız siz de meditasyon yapmayı tercih edebilirsiniz. Düzenli meditasyonla zihninizi dinlendirir, uyku kalitenizi yükseltirsiniz. Ancak nasıl egzersiz yaparken dikkat etmeniz gerekenler varsa meditasyon yapmak için de dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Bugün yazımızda meditasyon sırasında dikkat etmeniz gerekenleri anlatacağız.

 
Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi

Doğru Pozisyon

Meditasyon yaparken doğru pozisyonda oturmak önemlidir. Sırtınız dik olmalı, omuzlarınız rahatlamalı ve elleriniz avuç içleri yukarıya bakacak şekilde dizlerinizde olmalıdır. Rahat bir minder veya sandalye kullanabilirsiniz.

Doğru Nefes Almanın Önemi

Meditasyon yaparken doğru nefes almak önemlidir. Derin ve yavaş nefesler alarak zihninizi sakinleştirebilirsiniz. Nefesinizi diyaframınızdan alın ve yavaşça verin. Bu nefes alma şeklini hayatınıza adapte ederek stresli anlarınızda daha rahat hissedebilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi
Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi

Zihninizi Boşaltın

Hayatın akışına paralel olarak; gerek kişisel gerekse iş hayatınızda pek çok problemle karşılaşmanız çok normaldir. Ancak meditasyon yaparken zihninizi boşaltmaya çalışmalısınız. Düşüncelerinizi gözlemleyin ve geçişine izin verin. Zihninizi boşaltmak için birkaç dakika nefesinize odaklanabilirsiniz.

Sabırlı Olun
Meditasyon yapmaya başladığınız andan itibaren sabırlı olmalısınız. Meditasyon becerileri zamanla gelişir ve başlangıçta zihninizi boşaltmak zor olabilir. Sabırlı olun ve düzenli olarak meditasyon yapmaya devam edin.

Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi
Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Rehberi

Dikkatinizi Toplayın
Meditasyon yaparken dikkatinizi toplamak önemlidir. Düşünceleriniz dağıldığında, dikkatinizi nefesinize geri getirin. Dikkatinizi toplamak için bir kelime veya cümle seçebilirsiniz. Bu kelime veya cümleye odaklanarak zihninizin dağılmasını önleyebilirsiniz.


Düzenli meditasyon yapmak zihninizi dinlendirerek yaratıcı düşünme becerilerinizi geliştirir ve daha yaratıcı bir hayat yaşamanıza yardımcı olur. Ayrıca kan basıncınızı da kontrol altına alarak kalp rahatsızlıklarının önüne geçer. Meditasyona başlamaya çekiniyorsanız bu yazımızdaki maddeleri göz önünde bulundurarak rahatlıkla meditasyona başlayabilir ve hayatınızda bir değişim gerçekleştirebilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN