İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik

İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik

Başarıya ulaşmak demek aynı zamanda o yoldaki tüm engebeleri aşmak, zorluklarla bir bir mücadele etmek demektir. Tüm bu engeller, yolun sonundaki o güzel günler için olunca da yol her zaman daha keyifli geliyor.

Gözünü ileri dikmiş, her zaman gideceği yolda hedeflerini düşünen biriyseniz sizin de içinizde bir girişimci ruhu var demektir. Ancak bunun için öncelikle iyi bir girişimci nasıl meziyetlere sahip olmalıdır bunu bilmek gerekiyor. Biz de bu yazımızda sizlere hedeflerine doğru hiç durmadan koşan başarılı girişimcilerin sahip olduğu 4 özelliği derledik.

1. İleri Görüşlülük Olmazsa Olmaz

İyi bir girişimci hamlelerini daime önceden planlamalıdır. Gelecekteki fırsatları görmek, yatırım ve iş alanlarını belki de çok erkenden tahmin etmek, o yatırımınızın size hayal ettiğinizden fazlasını kazandırmasını sağlayabilir.

Örneğin ilerde ortaya çıkacak bir problemi erkenden tahmin edebilir, yaratacağı sorunları erkenden öngörebilirseniz bunun için bir çözüm yolu üreten ilk kişi siz olabilirsiniz. Bu da sizin aslında ne kadar "zamansız" olduğunuzu ve her dönemin şartlarına gayet iyi uyum sağlayan başarılı bir girişimci olduğunuzu gösterir.

İleri Görüşlülük Olmazsa Olmaz - İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik
Zamanını İyi Kullanmak İlk Kural - İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik

2. Zamanını İyi Kullanmak İlk Kural

Gün sonuçta 24 saat. Bir gündeki saati artıramayacağınıza göre getirilebilecek en iyi çözüm, günü verimli kullanmaktan geçiyor. Çünkü iyi bir girişimci için zaman her şeyden değerlidir.

• Mutlaka bir zaman çizelgeniz olsun. Hangi işi ne zaman yapacağınızı bilmek önemli.
• Bir işe gerektiğinden fazla zaman ayırmayın. Olmuyorsa mutlaka zaman sınırları içerisinde bırakıp diğer işlerinize odaklanın.
• Kendinize o iş için ayırdığınız tüm zamanı kullanın. Üç saat olarak düşündüğünüz işi kırk beş dakikada bitirdiyseniz mutlaka ters giden bir şeyler vardır.
• Asla bir işe olması gerektiğinden fazla ya da az zaman ayırmayın. Az zaman ayırırsanız psikolojik olarak yetiştirme telaşını kapılır, fazla zaman ayırırsanız da artan zamanınızı verimsiz geçirmiş olursunuz.

3. Başarıya Giden Yol Özgüvenden Geçer

İyi bir girişimci her zaman kendinden emin olan ve fikirlerinin arkasında durandır. Eğer bir proje geliştirdiyseniz veya planlarınız o yöndeyse bunu gururla anlattığınızda insanlar emin olun sizden çok etkileneceklerdir. Çünkü o proje sizin eseriniz ve arkasında durmanızı sonuna kadar hak ediyor.

Öte yandan hamlelerinizi yaparken de özgüvenli olmanızda fayda var. Örneğin bir yatırım aracının size kazandıracağını ya da defterinize karaladığınız rastgele bir projenin gerçekten başarılı olacağını düşünüyorsanız hayata geçirmekten korkmayın. Unutmayın ancak denemediğinizde başarısız olursunuz.

Başarıya Giden Yol Özgüvenden Geçer - İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik
Motivasyonunuzu Asla Kaybetmeyin! - İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik

4. Motivasyonunuzu Asla Kaybetmeyin!

Motivasyon bir girişimci için adeta yakıttır. İnancını asla kaybetmeyen, içindeki girişim ateşi asla sönmeyen girişimciler her zaman hedefledikleri yolda başarıyla yürümüşlerdir. Steve Jobs, ortakları bir bir şirketi bırakırken bir dakika bile şüphe etmeyerek çalışmaya devam etti. Asla motivasyonunu kaybetmedi. Bu sayede şirketini bugün gelinen noktaya getirdi. Yani iyi bir girişimci her zaman ilk günkü kadar heyecanlıdır ve enerjisini motivasyonundan alır.

Gözünü en ileriye dikenler ve her zaman inananlar mutlaka başarılı olurlar. Yeter ki hedefleriniz sağlam, çıtanız hep en yüksekte olsun.

İyi Bir Girişimcinin Sahip Olması Gereken 4 Özellik

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN