Evde Hazırlayabileceğiniz 5 İçecek Önerisi

Havaların ısınmasıyla birlikte sıvı tüketimine daha da dikkat etmemiz gerekiyor. Salgının da devam ettiğini düşünürsek evde hazırlayabileceğiniz hem ferahlatıcı hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecek pratik meyve suyu tariflerini sizler için bir araya getirdik.

Yaz Meyveleriyle Ferahlayın

Bahar ve yaz aylarının en lezzetli meyvelerinden hazırlayacağınız meyve suları hem zengin vitamin içeriğiyle sağlığınıza iyi gelecek hem de ferahlamanıza yardımcı olacak.

Malzemeler:
1 Adet Elma
1 Adet Armut
15-20 Adet Kiraz
250 ml su

Çekirdeğini çıkardığınız kirazları, elma ve armudu dilimleyerek blenderdan geçirin. Karışıma yavaş yavaş suyu ekleyerek karıştırın. Meyve suyunuzu dolapta soğuttuktan sonra içebilirsiniz.

Yaz Meyveleriyle Ferahlayın - Evde Hazırlayabileceğiniz 5 İçecek Önerisi
Doğal Antioksidan - Evde Hazırlayabileceğiniz 5 İçecek Önerisi

Doğal Antioksidan

Üzümün faydaları saymakla bitmez. Antioksidan özelliğiyle öne çıkan limon, elma ve üzümün muhteşem kombinasyonuyla sıcak yaz günlerinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Malzemeler:
1 Adet Elma
1 Tatlı Kaşığı Zencefil
1 Avuç Dolusu Üzüm
Çeyrek Limon
1 Şişe Soda

Kabuklarınızı soyduğunuz elmayı blenderdan geçirin. Ardından üzümleri ve zencefili ekleyin. İyice karışan meyvelerin üzerine çeyrek limonu sıkın ve ardından bir şişe soda ilave edin. Yavaş hareketle karıştırarak karışımın uygun kıvama gelmesini sağlayın. Meyve suyunuzu dolapta soğuttuktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Zencefilli Elma Suyuyla Yağlarınızı Yakın

Evde kaldığımız süreçte hareket miktarının azalmasıyla birlikte birçok kişi kilo aldı. İstenmeyen kilolardan kurtulmak için öncelikle düzenli olarak egzersiz yapmanızı öneriyoruz. Zencefil ve elmayla yapacağınız meyve suyuyla da yağ yakımına katkıda bulunabilirsiniz.
Malzemeler:
3 Adet Elma
1 Yemek Kaşığı Taze Zencefil
Çeyrek Limon

Kabuklarını soyduğunuz elmaları katı meyve sıkacağından geçirin. Küçük parçalara böldüğünüz zencefili elma suyunun içine atın. Limonun suyunu sıkarak karışımınıza ekleyin. Kısa bir süre karıştırdıktan sonra meyve suyunuzu afiyetle içebilirsiniz.

Zencefilli Elma Suyuyla Yağlarınızı Yakın - Evde Hazırlayabileceğiniz 5 İçecek Önerisi
Turuncu Meyvelerin Gücü - Evde Hazırlayabileceğiniz 5 İçecek Önerisi

Turuncu Meyvelerin Gücü

Vitamin deposu turuncu meyveleri kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirecek meyve suları hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
1 Adet Havuç
1 Adet Portakal
1 Adet Mandalina
Yarım Limon
1 Adet Armut

Havuç ve armudun kabuklarını soyarak blenderdan geçirin. Portakal, mandalina ve limonun suyunu blendardan geçirdiğiniz havuç ve armudun içine yavaş hareketlerle ekleyin. Kısa bir süre karıştırdıktan sonra meyve suyunuz hazır hale gelecektir.

Yazın En Sevilen İçeceği: Şeftali Suyu

Çilek ve şeftaliden yapacağınız meyve suyuyla yazın sıcak günlerine serin bir mola verebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarife sevdiğiniz meyveleri de ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:
2 Adet Çekirdeği Çıkarılmış Şeftali
8 Adet Çilek
200 ml Su
1 Şişe Soda

İkiye böldüğünüz şeftali ve çilekleri blenderdan geçirin. Meyvelerin iyice karıştığına emin olduktan sonra 200 ml suyu yavaş hareketlerle karışımın içine ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın. Meyve suyunuzu dolapta soğuttuktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Yazın En Sevilen İçeceği: Şeftali Suyu - Evde Hazırlayabileceğiniz 5 İçecek Önerisi

Enerjinizi yenilecek ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek meyve suyu tariflerimizde sevdiğiniz meyveleri kullanarak gönlünüzce değişiklik yapabilirsiniz. Sağlıklı ve enerjik günler dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN