Yazın Sofralarınızı Süsleyecek En Lezzetli Yemek Önerileri

Yazın kendini göstermesiyle birlikte güneş bütün parlaklığıyla gökyüzünden bizleri selamlıyor. Artık gündüzleri gölge arama mevsimini resmen girmiş durumdayız. Bütün gün işe, okula giderken ya da biraz kafa dağıtmak için dışarı gezmeye çıktığımızda akşama doğru normalden fazla yoruluyor, güneşin tüm etkisini üzerimizde hissediyoruz. Durum bu olunca da akşam eve geldiğimizde ya da güzel bir restorana gittiğimizde hafif ve lezzetli yiyecekler yemek istiyoruz. Biz de bugün sizler için hem ağzınıza layık hem de yazın sofralarınızda görmenin bile sizleri ferahlatacağı yemekleri derledik.

1. Fırında Kabak Mücver

Mücver tekniğiyle yapılan yemeklerin birçok farklı varyasyonu var. Patatesten patlıcana, kerevizden fasulyeye birçok farklı sebzeden mücver yapılmakta. Ancak biz bugün sizler için hem en klasik hem de en ferahlatıcı olanını seçtik. Genelin aksine yağda değil, fırında yapacağınız kabak mücverleriniz bir de yanında ferahlatıcı bir yoğurt olursa yaz akşamlarınızın vazgeçilmez seçeneklerinden olacaktır.

1. Fırında Kabak Mücver
2. Semizotu Salatası

2. Semizotu Salatası

Yaz deyince birçoğumuzun aklına gelen ilk yeşilliklerden biri tabii ki semizotu. Hem lezzeti hem ferahlatıcılığı hem de mis gibi kokusuyla semizotu bizce yaz sofralarının vazgeçilmezlerinden olmayı fazlasıyla hak ediyor. Yemeği de çok lezzetli olan bu güzel sebzenin en güzel hallerinden biri de yoğurtla karıştırılıp elde edilen salatasıdır. Servis edilirken üstüne biraz da nane serpiştirirseniz işte o zaman gerçek anlamda tadından yenmez diyebiliriz.

3. Etsiz Zeytinyağlı Bamya

Etli yemeği, zeytinyağlısı, salatası… Bamya birçok çeşidiyle hem sofralarımızda hem de midelerimizde taht kurmayı başarmış sebzelerden. E bu sıcak havalar da gelmişken artık hem daha sebze ağırlıklı hem de zeytinyağlı yemeklere yönelmenin vaktidir. Bamya içerdiği değerlerle oldukça besleyici aynı zamanda da hafif yapısıyla yaz aylarında sofralarınızın baş köşesine yerleşmeye aday diyebiliriz.

3. Etsiz Zeytinyağlı Bamya
4. Zeytinyağlı Taze Fasulye

4. Zeytinyağlı Taze Fasulye

Bu listedeki belki de en klasik yemeğimiz taze fasulye. Ancak bazen klasikler sofralarımızın en büyük kurtarıcıları olabiliyorlar. Taze fasulye de hemen hepimizin damağında alışkanlık olan mis gibi tadı ve zeytinyağı ile limonun birleşiminden doğan hafif ekşiliğiyle yaz sofralarımızda biz söylemesek de yerini buluyor. İster ara sıcak olarak, istersek de güzel serin bir yaz akşamında direkt ana yemeğimiz olarak tüketebiliriz.

Böyle sıcakların bastırdığı günlerde et, tavuk gibi kalorili ve yağlı yiyeceklerden kaçarak hafif ve besleyici sebzelere yöneliyoruz. Doğal olarak tüm gün sıcağın altında yaşadığımız yorgunluğu akşam evimizde hazırladığımız lezzetli yaz sofralarında atmak da en büyük hayalimiz haline geliyor. Bizler de bugün sizler için en lezzetli ve aynı zamanda en hafif yaz yemeklerini derledik. Sizler de bunlara eklemeler yapıp, yaz sofralarınızı donatabilir, yaz akşamlarının keyfini leziz ve besleyici sofralarınızda yaşayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN