Yazın Ferahlatacak En Güzel Alkolsüz Kokteyller

Yaz aylarında gerek deniz, kum ve güneş planlarınızda gerekse evde vakit geçirirken yazın şiddetli sıcaklarında her yudumda içinizi ferahlatacak, sağlıklı, fit ve alkolsüz kokteyl tariflerini sizler için derledik. Bütün malzemeleri birleştirip blend ederek her yudumda ferahlığı hissedebilirsiniz. İşte tariflerimiz.

1. Vişne Soda

Yaz aylarının kavuran sıcaklarını düşündükçe aklınıza gelen meyveler listesinin başında yer alan vişne ile başlıyoruz. Vişnenin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Meyvenin kendisinin haricinde sapı da oldukça faydalı. Tarifimiz ise az malzemeli olmasının yanı sıra bir o kadar da lezzetli bir kokteyl. Malzemelerimiz vişne suyu, nar suyu, mandalina suyu ve maden suyu. Dilediğiniz kadar buz ekleyerek serinletme seviyesini ayarlayabilirsiniz. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra bardağınızın üzerine ince bir lime dilimi ile şık sunumlar hazırlayabilirsiniz.

2. Salatalıklı Alkolsüz Mojito

Bunaltıcı sıcaklar bizleri zorlamaya başladığında, ekşi ve ferahlatıcı bir içecek hepimizin hayalidir. Bu tarif ekşi severlere… Malzemelerimiz limon suyu, taze nane yaprakları, birazcık toz şeker, yarım salatalık, sade soda ve vazgeçilmez kurtarıcımız buz. Malzemelerimizi blender yardımı ile pürüzsüz hale getirdikten sonra buzları ekleyerek rahatlıkla tüketebilirsiniz.

3. Tropikal Meyve Şöleni

Bu tarifimiz yazın tüm meyvelerini bir arada tüketmeyi sevenler için geliyor. Birbirleriyle aşırı uyumlu olan malzemelerimizin tam listesi şöyle; muz, portakal suyu, ananas, hindistan cevizi suyu, lime suyu, taze nane ve de son olarak zerdeçal. Bu kokteylimizde isterseniz tüm meyveleri püre haline getirip, süzebilir ya da malzemeleri doğrayarak parçacıklı bir kokteyl olarak tüketebilirsiniz. Portakaldan birkaç ince dilim keserek sunumlarınıza renk katabilirsiniz.

3. Tropikal Meyve Şöleni
4. Karpuzlu Kokteyl

4. Karpuzlu Kokteyl

Karpuz yemek için yazın gelmesini sabırsızlıkla bekleyenler, işte tam size göre bir tarif. Dilimlediğiniz karpuzları, vişne suyunu bir de limon suyunu bol miktarda buzla birleştirip ekşi ve tatlı lezzetli bir kokteyl elde edebilirsiniz. Karpuzların içerisindeki çekirdekleri isterseniz ayıklayabilir isterseniz karpuz çekirdeğinin sağlığa faydalarını düşünerek ayıklamadan da iyice blend ederek kullanabilirsiniz. Canlı renkleri ile yaz konseptli sosyal medya postlarınızda harika bir görüntü oluşturacaktır.

5. Meyveli Sütlü Kokteyl

Bir yanda soğuk sütün ferahlığı diğer yanda taze yaz meyvelerinin tatlılığı işte sıcak bir yaz gününde meyveli sütlü kokteyli tüketmek bizi uzun süre bunaltıcı sıcaktan uzaklaştıracaktır. Soğuk sütün içerisine dilediğiniz yaz meyvelerini ekleyebilirsiniz. Bizim favorimiz çilek, kavun ve birkaç dilim şeftali. Son olarak bolca buz. Sıcak havalarda meyveli sütlü kokteylden alacağınız bir yudum sizi serin sulara girmiş gibi ferahlatacaktır. Turuncu ve pembenin tatlı uyumu sizi o büyülü gün batımlarına götürecektir.

Birbirinden lezzetli alkolsüz ve bol vitaminli kokteyller sayesinde yaz aylarında sağlıklı tariflerle serinlemeniz mümkün. Meyvelerin içerisinde bulunan yüksek vitamin değerleri ile yaz aylarında hem sağlıklı beslenebilir hem de güzelce ferahlayabilirsiniz.

5. Meyveli Sütlü Kokteyl

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN