Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Çorba Tarifleri

2019 sonbaharında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin epey üzerinde seyrederek fazlasıyla uzun bir pastırma yazı etkisi yaşattı. Ancak Aralık ayında sıcaklıkların düşmesiyle birlikte nihayet kışın geldiğini hissetmeye başladık. Soğuklarla birlikte kış aylarının vazgeçilmez unsurlarından olan sıcacık bir çorba muhakkak aklınıza düşmüştür. Hem içinizi ısıtacak hem de direncinizi yükseltecek lezzetli ve besleyici çorba tariflerimiz işte burada!

Ekşi Aromasıyla Enerjinizi Tazeleyecek Terbiyeli Kereviz Çorbası

Malzemeler:
1 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su
1 adet limon
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz

Ekşi Aromasıyla Enerjinizi Tazeleyecek Terbiyeli Kereviz Çorbası - Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Çorba Tarifleri

Yapılışı:
Kısık ateşte unu ve yağı kavurmaya başlayın. Bu esnada sebzelerinizi rendeleyin. Kereviz havayla temas ettiğinde kararacağı için havuçlardan başlayın. Rendelediğiniz sebzeleri de tencereye ilave edin. Birkaç dakika kısık ateşte malzemelerinizi çevirdikten sonra su ekleyin. Tencereniz kaynamaya başladığında tuz ilave edip sebzeler pişene kadar bekleyin. Bu aşamada dilerseniz kereviz yapraklarını da ekleyerek çorbanızın aromasını güçlendirebilirsiniz. Artık çorbanızın terbiyesini hazırlama zamanı geldi! Limonu ve yumurtayı bir kâsede çırpın ve kâseye tencerede kaynamakta olan çorbanızdan birkaç kaşık ilave ederek sıcaklık dengesini sağlayın. Sonrasında kâsedekileri tencereye boşaltabilirsiniz. Çorbanız hazır!

Protein Deposu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası - Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Çorba Tarifleri

Protein Deposu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler
1 adet soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 avuç erişte
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Sıvı yağ ve soğanı tencereye alıp kavurun. Soğanlarınız kavrulunca salçayı ilave edip karıştırın. Güzelce yıkadığınız yeşil mercimekleri ekleyin. Birkaç kez çevirip üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynattığınız çorbanıza tuz ve erişteyi ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Öğün yerine geçecek doyuruculukta yeşil mercimek çorbanızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Tadına Doyum Olmayan Düğün Çorbası

Malzemeler
300 gram haşlanmış et
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı et suyu
Tuz

Tadına Doyum Olmayan Düğün Çorbası - Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Çorba Tarifleri

Yapılışı:
Önceden haşladığınız etleri elinizle ufak parçalara ayırın. Bir tencerede tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu kavurun. Un kavrulduktan sonra et suyunu tencerenize ilave edin ve kaynatın. Eş zamanlı olarak ayrı bir kapta yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu çırparak ayran kıvamına getirin. Yoğurdun kesilmemesi için kabınızdakileri birden tencereye boşaltmamalısınız. Tencerenizdeki et suyunun bir miktarını kaba aktararak sıcaklık dengesini sağlayın. Ilıştırdığınız yoğurdu yavaş yavaş tencereye dökebilirsiniz. Tenceredekileri bir kez daha kaynatın. Küçük parçalara ayırdığınız etleri ve tuzu tencereye en son ilave edin. Bir kaşıkta anne evi sıcaklığını hissedin.

Bonus: Soğuk Algınlığında İmdadınıza Yetişecek Tarhana Çorbası - Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Çorba Tarifleri

Bonus: Soğuk Algınlığında İmdadınıza Yetişecek Tarhana Çorbası

Hazır çorba kadar kolay pişirilen tarhana, özellikle hasta olduğunuz zamanlarda sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Her yörede farklı bir yapılışa, her yapanın elinden farklı bir lezzete sahip tarhana çorbasının tarifi çok basit. Bir tencerenin içerisinde su ve tarhanayı sürekli karıştırarak kaynatın. Bir kâse çorba gücünüzü tazelesin, içinizi ısıtsın…

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN