Bu tada doyum olmaz: Kolay Trileçe Tarifi

Son zamanların en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alan bu enfes tatlı tüm dünyada popülarite kazanmış durumda. Yumuşak keki, karamel sosu ve muhteşem görünümü ile 7'den 70'e herkesin sevdiği bu tatlıyı evde yapmak da son derece kolay. İşte tarif!

Orijinal Trileçe Tarifi

Bu hafif ve lezzetli tatlıyı daha önce denemediyseniz, şimdi tam sırası. Lezzeti tutturamam diye düşünmeyin bu kolay tarife uyduğunuz sürece sonuç garanti!

Kek için Malzemeler: 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 4 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı irmik.

Şerbet için Malzemeler: 4 su bardağı soğuk süt (keçi, inek ve manda sütü karışımı olursa daha iyi), 1 su bardağı toz şeker, 200 ml krema, 2 yemek kaşığı süt tozu.

Karamel Sos için Malzemeler: 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı margarin (veya tereyağı), 1 paket krema.



Hazırlanışı
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Yumurta sarılarına şekeri ilave edip rengi açılana kadar çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Son olarak köpük haline gelene kadar çırpılmış yumurta aklarını ilave edin. Karıştırma işlemi tamamlanınca 170 derecede önceden ısıtılmış fırınınızda 40-45 dakika pişirin.

Kek pişerken tüm şerbet malzemelerinizi bir kasede köpürene kadar çırpın ve beklemesi için buzdolabına kaldırın. Trileçe kekinin üzerini farklı soslarla süsleyebilirsiniz, ama orijinal ve en yaygın olanı karamel sostur. Bunun için, şekeri karamelize oluncaya kadar ısıtıp, margarin (veya tereyağ) ve kremayla hızlıca karıştırın.

Trileçe keki fırından çıkınca biraz bekletip, ılıkken dilimleyin. Şerbeti iyice çekmesi için keke kürdanla delikler açıp, buzdolabında beklettiğiniz soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince üzerine karamel sosu bir kaşık yardımıyla azar azar ekleyin.

İşte hepsi bu kadar, gururla ikram edebileceğiniz enfes Trileçe tatlınız hazır!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN