Kahve Demleme Teknikleri

Kahvenin, günün her saatinde olmazsa olmazımız haline geldiğini söylesek yanılmayız! Eğer siz de ‘'Kahvesiz olmaz'' diyenlerdenseniz; bu yazı oldukça fazla ilginizi çekebilir. Çünkü bu hafta sizler için birbirinden ilginç kahve demleme yöntemlerini derledik!

Kahve Demleme Teknikleri

1. Üzerine Dökme Yöntemi (Pour Over Coffe Nam-ı Diğer Chemex)

Bu yöntem neden tercih edilir? Üzerine dökme yöntemi, çaya benzer kıvamıyla hafif ve pürüzsüz bir dokuya sahip bir kahve yapmanızı sağlar. Kullanılan su ve kahve oranına göre değişkenlik gösterse de elde edilen kahvenin tadı genellikle yumuşak ve hafif olur.

Bunun için ihtiyacınız olan tek şey kahvecilerden alabileceğiniz bir chemex sürahisi ve ona uygun bir kâğıt filtre. Kâğıt filtre, yağları ve çözünmemiş kahve parçacıklarını tuttuğu için ağızda hafif bir tat bırakır.

2. Mokapot

Mokapot, 1930‘larda İtalya'da kullanılmaya başlanmıştır. Hızı ve düşük maliyeti açısından tercih edilir. Espresso'ya benzer kahve üretir. Mokapot sayesinde konsantre ve zengin bir aroma elde edersiniz.

Nasıl mı yapabilirsiniz? Haznesine ince öğütülmüş kahve ve su ekledikten sonra ocağın üzerine yerleştirin. Su ısınacak ve buhara dönüşecek; telveden geçerek üstteki kahveye ulaşarak kahvenin kıvamını ve tadını yoğunlaştıracaktır. Dilerseniz elde ettiğiniz esspresso'yu suyla seyreltip Americano'ya da dönüştürebilirsiniz.

Kahve Demleme Teknikleri
Kahve Demleme Teknikleri

3. Vietnamca Phin

Küçük ve ucuz olan bu metal makineler; Vietnam'da tatlandırılmış ve yoğunlaştırılmış sütle yapılan koyu kahve olan cà phê sua dá (cafe sua da olarak da adlandırılır) yapmak için kullanılır. Her seferinde bir fincan koyu kahve hazırlarlar.

Chemex'e benzer şekilde, phin doğrudan fincanınızda demlenir. Fincana iri çekilmiş kahve ekleyip, fincanı delikli metal kapakla kapatın ve üzerine sıcak su dökün. Demlenen kahve yaklaşık 10 dakikada damlayacaktır.

4. French Press Yöntemi

Belki de çoğumuzun en hâkim olduğu kahve demleme yöntemi olan French Press, ulaşım kolaylığı ve pratikliği sayesinde en çok tercih edilen yöntemdir. French Press'in içine sevdiğiniz yoğunluğa göre kahve koyup üzerine su ilave etmeniz yeterli.

5 dakika kadar demlenmesini bekleyip süzgeci aşağı bastırdıktan sonra kahveniz hazır!

Kahve Demleme Teknikleri

Sizin damak tadınıza en uygun kahve demleme yöntemi hangisi?

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN