Klasik Romanlardan Uyarlanan 5 Etkileyici Film

Klasik romanlar sinemaya her zaman ilham kaynağı oldu. Sinema tarihi boyunca, klasiklerden uyarlanan pek çok film, seyirciler tarafından büyük heyecan ve beğeniyle karşılandı. Günümüzde de bu eğilim tüm hızıyla sürüyor ve beyazperdede klasiklerden ilham alan filmlerle karşılaşıyoruz. Bu yazımızda klasik romanlardan uyarlanan 5 etkileyici filmi ele alacağız.

Klasik Romanlardan Uyarlanan 5 Etkileyici Film

1. Great Expectations (1998)

Ünlü Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón tarafından, Charles Dickens'ın aynı adlı eserinden 1998 senesinde uyarlanan Great Expectations'ın (Büyük Umutlar) başrollerinde Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Hank Azaria ve Robert De Niro yer alıyor. Hikâyeyi günümüze taşıyan bu uyarlamada, Dickens'ın başkarakteri Pip, New York'ta yaşayan ressam Finn olarak yer buluyor.

Klasik Romanlardan Uyarlanan 5 Etkileyici Film

2. The Great Gatsby (2013)

Moulin Rouge'un yönetmeni Bazz Luhrmann tarafından, Amerikan edebiyatının F. Scott Fitzgerald imzalı aynı adlı romandan uyarlanan The Great Gatsby (Muhteşem Gatsby) filminin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan ve Joel Edgerton yer alıyor. Bazz Luhrmann'ın dinamik ve görsel açıdan etkileyici stilini yansıtan film, romana büyük ölçüde sadık bir uyarlama olarak öne çıkıyor.

Klasik Romanlardan Uyarlanan 5 Etkileyici Film

3. Anna Karenina (2012)

Rus edebiyatının belki de en büyük başyapıtı olan Anna Karenina'sız olur mu? Lev Tolstoy'un başyapıtından İngiliz yönetmen Joe Wright'ın uyarladığı filmde Keira Knightley, romana adını da veren Anna Karenina'yı canlandırırken Aaron Taylor-Johnson, Anna'ya âşık olan Kont Vronsky'yi, Jude Law ise Anna'nın kocası Alexei Karenin'i canlandırıyor. Göz kamaştıran prodüksiyon tasarımı ve dramatik bir kurguyla beyazperdeye taşınan film, eleştirmenlerden tam not almıştı.

Klasik Romanlardan Uyarlanan 5 Etkileyici Film

4. Les Misarables (2012)

Anna Karenina ile aynı yıl çekilen, Akademi ödüllerinde de yankı uyandıran Tom Hooper imzalı Les Miserables, Victor Hugo'nun Les Miserables (Sefiller) adlı başyapıtından müzikal şeklinde uyarlanmış, Jan Valjean rolünde Hugh Jackman, Javert rolünde Russel Crowe, Fantine rolünde Anne Hathaway ve Cossette rolünde ise Amanda Seyfried'in yer aldığı bir film. Oyuncuların bizzat seslendirdiği şarkılar özellikle beğeni uyandırmıştı.

Klasik Romanlardan Uyarlanan 5 Etkileyici Film

5. To Kill a Mockingbird (1962)

Amerikalı yazar Harper Lee'nin yaşarken yayımlanan tek eseri To Kill a Mockingbird (Bülbülü Öldürmek), raflarda yer almasından yalnızca iki yıl sonra, 1962 yılında Robert Mulligan tarafından beyazperdeye uyarlandı. Başkarakter Atticus Finch'i canlandıran ünlü oyuncu Gregory Peck'e John Megna, Frank Overton, Rosemary Murphy gibi isimler eşlik etti. Film büyük beğeni toplayarak romanın da ününe ün kattı.

Klasik romanlardan uyarlanmış çok sayıda film var ama bizim seçtiklerimiz bunlar. Listedeki romanlardan birini keyifle okuduktan sonra ekran karşısına geçip filmini izlemeye ne dersiniz?

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN