Tatil Özleminize İyi Gelecek Yaz Filmleri

Hepimiz her an tatil yapamayabiliyoruz. Mevsim yaz da olsa günlük hayatın koşuşturması devam ediyor. Belki yoğun bir günün ardından yudumladığımız soğuk ve lezzetli bir smothie sayesinde hatırlıyoruz mevsimin yaz olduğunu. Bu hissi bir de sinema verebilir, sinema serinletir, şaşırtır, sizi farklı hislere ve yerlere götürür. Yaza sinemayı katmak, film izlemek kesinlikle mevsimi hissetmek için en ideal seçimlerden biri. Serin içeceklerimiz ile beraber ekranın karşısına geçip mevsime uygun bir film izlemek insanı gerçekten moda sokuyor. Biz de sizler için potizif enerji veren, moda sokan, yazı hatırlatan filmleri derledik. Ortak özellikleri yaz mevsiminde geçiyor olsa da, her birinin sizlere farklı hisler yaşatacağına eminiz.

93 Yazı / Summer 1993

2017 Berlin Film Festivali ve İstanbul Film Festivali’nden en iyi film ödüllerini alan film, size çocukluğunuzun yazını düşünme fırsatı veriyor. Görüntülerin güzelliği, sahnelerin yalınlığı ve size hissettirdiği burukluk… Buruk bir çocuğun ya da çocukluğun yaz mevsiminde hafif bir tüy gibi salınmasına tanık olmak, çocuğunun dünyasında onunla birlikte gülmek, yalnızlık çekmek, özlemek, hissetmek ve kısacası kendinizi 1993 yılının bir yazında hissetmek. Unuttuğumuz çocukluğumuzu hatırlamak, etrafımızda yaşayan şeylerin ne kadar değerli olduğunu hatırlamak için ideal ve koca bir bardak limonata içmek kadar güzel bir film.

93 Yazı / Summer 1993 - Tatil Özleminize İyi Gelecek Yaz Filmleri
Temmuzda / Im Juli - Tatil Özleminize İyi Gelecek Yaz Filmleri

Temmuzda / Im Juli

Fatih Akın’ın ilk filmlerinden olan Im Juli, izleyenlerin yazı hatırlamak için her yaz bir daha izleyeceği türden. Kendinizi herkesin yaşayamayacağı türden tatlı bir serüvenin bir parçası ya da filmin ana karakterlerinden biri gibi hissedeceksiniz. Yazın ortasında Avrupa’dan İstanbul’a uzanan bu serüvenin sebebi aşk. Konu böyle olunca film hem bir yol filmi, hem macera ve hem de romantik komedi olma özelliğini bir arada taşıyor. Sizlere de filmin tadını doya doya çıkarmak, yazı ve aşkı hissetmek kalıyor.

Serseri Mayınlar / Mine Vaganti

Yaz yeni buluşmalar, karşılaşmalar demektir. Yazın büyüsü burada saklıdır. Ferzan Öztepek bu filmde tam da öyle yapıyor; ailenin birbirini keşfetmesini, buluşmasını sağlıyor. Bir adamın kendi mutluluğu ile ailesi arasında yapması gereken seçimi anlatan film, renkleri ve mekan seçimleri ile yazla bütünleşiyor.

Serseri Mayınlar / Mine Vaganti - Tatil Özleminize İyi Gelecek Yaz Filmleri
Little Miss Sunshine - Tatil Özleminize İyi Gelecek Yaz Filmleri

Little Miss Sunshine

Hayatın tadını doya doya almak, ailenin güzelliğini keşfetmek, bir yolculuğun nelere kadir olduğunu anlamak, sevgiyi, ironiyi hissetmek. Tüm bu sıcacık duyguları hissetmenize ve mevsimin sıcaklığına rağmen yormayan aksine neşenize neşe, enerjinize enerji katan bir film Little Miss Sunshine. İsmi bile bir şeyleri anlatmaya yetiyor gibi. Kendinize soğuk bir içecek hazırlayın, bu filmi açın ve arkanıza yaslanın.

Rango

Rango filminde geçen yaz öyle bir yaz ki Rango’un yerinde olmak istemezsiniz. Ama talihsiz bukalemun Rango’nun başına gelenleri bir kere merak etmeye başlamışsanız, kendinizi bu serüvenden de alıkoyamazsınız. Filmin müziklerinden en küçük pikseline kadar her şey yaz, her şey sıcak, kurak ve suya hasret… Rango da öyle ama bir farkla onun hayal gücü var. Ailece izleyebileceğiniz bu macera ailenin her ferdine farklı hisler yaşatacak güçte. Çocuklar için fazlasıyla komik bir karakter, büyükler için oldukça farklı yorumlanmış bir western.

Rango - Tatil Özleminize İyi Gelecek Yaz Filmleri

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN