Cam Şişeleri Çöpe Atmayın, Onları Kullanarak Evinize Güzellik Katın

Şüphesiz ki hepimizin evinde kullanmadığı ama atmaya da kıyamadığı cam şişeler vardır. Her ne kadar bu şişeleri bir gün kullanacağımızı veya bir şekilde değerlendireceğimizi düşünsek bile ya bir türlü vakit bulamıyoruz ya da neyi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Siz de bu şişeleri bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız ama bunu nasıl yapacağınızdan emin olamıyorsanız size bazı önerilerimiz var! Cam şişeleri kullanarak ortaya çıkaracağınız dekoratif eşyalarla evinize güzellik katabilirsiniz. Böylece hem evinizin atmosferini değiştirmiş hem de yaşam alanınızda emeğinizle ürettiğiniz aksesuarlara yer açmış olursunuz. Nasıl mı? Deneyebileceğiniz birkaç yöntem bu yazımızda!

Malzemeler:
• Cam kesme bıçağı ve zımpara
• Mum
• Birkaç adet kullanılmış cam şişe
• Saksı için biraz toprak ve çiçekler
• Dilediğiniz renklerde keçeli kalem
• Bir parça ip ve makas
• Yağlı boya

Bir Cam Şişeyle Hem Mumluk Hem de Bardak

Sadece bir tane cam şişe kullanarak özgün bir mumluk ve sadelikle şıklığı buluşturan bir bardak üretmeye ne dersiniz? İlk olarak, cam kesme bıçağı ile şişeyi dik bir şekilde ortadan kesiyoruz. Daha sonrasında cam şişenin kesilen yerlerini zımpara yardımıyla düzelterek kesici özelliğinden arındırmamız gerekiyor. Aslına bakarsanız işlemimiz bitti bile! Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. İsterseniz şişelerinizi dilediğiniz renklere boyayıp kendi zevkinizi yansıtabilirsiniz. Şişenin üst tarafını bir mumum üstüne kapatarak hem daha loş bir ışık yaymasını hem de çok daha estetik durmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca alt kısmından oluşturacağınız yaratıcı bardaklar çay saatlerinizin gözdesi olacak.

Bir Cam Şişeyle Hem Mumluk Hem de Bardak - Cam Şişeleri Çöpe Atmayın, Onları Kullanarak Evinize Güzellik Katın
İstediğiniz Yere Koyabileceğiniz Rengârenk Saksılar - Cam Şişeleri Çöpe Atmayın, Onları Kullanarak Evinize Güzellik Katın

İstediğiniz Yere Koyabileceğiniz Rengârenk Saksılar

Siz de çiçeklere gönül vermiş biriyseniz bu öneri tam size göre! İlk olarak yine cam kesme bıçağından yardım alıyoruz ve şişemizi yatay şekilde ortadan ikiye ayırıyoruz. Zımpara yardımıyla şişemizin keskin kısımlarını düzelttikten sonra dilediğimiz renge boyayıp kurumasını bekliyoruz. Daha sonra çiçeklerimiz için hazırladığımız toprağı şişenin içine dolduruyoruz ve çiçeklerimizi ekiyoruz. Bu şekliyle masa ve raf gibi yüzeylerde kullanabileceğiniz bu estetik saksıları, üst ve alt taraflarından geçireceğiniz iplerle duvar ve tavan gibi yerlere de asabilirsiniz. Nasıl kullanacağınız size kalmış.

Birbirinden Güzel Aksesuar Eşyaları

Sıradaki işlemimiz ise hem çok basit hem de çok estetik. Tek yapmamız gereken, şeffaf renklerdeki farklı şişelere su doldurup bu suları renklendirmek. Bunun için keçeli kalemlerin iç kısmında bulunan süngerleri çıkarıyoruz ve makas yardımıyla keserek şişelerin içine damlatıyoruz. Boya tüm şişeye yayıldıktan sonra ortaya çıkacak olan görüntü fazlasıyla şaşırtıcı. Artık yeni aksesuarlarınızı evinizin istediğiniz yerlerine yerleştirebilirsiniz. Ufak bir tüyo, suya damlattığınız boyaların rengi fosforlu olursa ışığın az olduğu zamanlarda etkileyici şekilde parladıklarını görebilirsiniz. Bu aksesuarlar, ev dekorasyonunuzu renklendirmekle kalmayacak; özellikle mevsim geçişlerinde kuruyan havayı nemlendirmenize de yardımcı olacak. Misafirleriniz bu müthiş aksesuarları nereden bulduğunuzu öğrenmek için can atacak. Artık bu minik sırrımızı paylaşıp paylaşmamak sizin tercihiniz.

Birbirinden Güzel Aksesuar Eşyaları - Cam Şişeleri Çöpe Atmayın, Onları Kullanarak Evinize Güzellik Katın

Cam şişeleri değerlendirmeye, tamamen kendi yaratıcılığınızla ve emeklerinizle üreteceğiniz bu aksesuarlarla evinizi güzelleştirmeye hemen başlayın. Ya da bu şekilde sevdiklerinize en özgün hediyeyi vererek onların gönlünü kazanın. Hem geri dönüşüme katkı sağlayın hem de bir şeyler üretmenin keyfine varın.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN