Rock Müzik Tarihinin Unutulmaz 5 Albümü

Rock Müzik Tarihinin Unutulmaz 5 Albümü

Ten ve Yaş Uyumu Çok Önemli

1950’lerde ABD’de farkı müzik türlerinden esintiler taşıyarak ortaya çıkan Rock müzik, 1960’lı yıllarda elektronik gitarı merkezine alarak altın çağlarını yaşadı. Günümüzde çoğu kişi tarafından eski popülerliğini yitirdiği düşünürse de o dönemlerde yayınlanan birçok şaheser niteliğindeki albüm günümüzde bile Rock severler tarafından zevkle dinlenmeye devam ediyor. Özellikle bazı albümler var ki, üstünden yüzyıllar geçse bile müzik tarihindeki yerini korumaya devam edecek. İşte bu yazımızda da sizler için Rock müzik tarihinin unutulmaz 5 albümünü derledik.

Pink Floyd: Dark Side Of The Moon

Rock müzik denince akla gelen ilk gruplardan biri olan Pink Floyd, Dark Side of the Moon albümünü 1 Mart 1973 tarihinde çıkarmıştır. Çıktığı ilk andan itibaren 45 milyondan fazla satan ve 740 hafta boyunca listelerde kalan albüm, çoğu otorite tarafından tarihin en başarılı Rock albümü olarak görülür. Ama bu istatistikler dışında albümün en büyük başarısı insanları bir araya getirmesidir. Hangi müzik türünün hayranı olursanız olun Dark Side of the Moon’da beğeneceğiniz bir şarkı mutlaka vardır. Ayrıca ikonik tasarımıyla popüler kültürün en önemli figürlerinden biri olan kapak tasarımı insanların tişörtlerini, duvarlarını veya kahve bardaklarını süslemeye devam etmektedir.

Pink Floyd: Dark Side Of The Moon
Queen: A Night At The Opera

Queen: A Night At The Opera

A Night at the Opera, Freddie Mercury’nin solistliğini yaptığı efsanevi grup Queen tarafından 21 Kasım 1975 yılında yayınlanmıştır. Müzikal zenginliği had safhada olan albüm, içerisinde tüm zamanların en iyi parçası olarak nitelendirilen Bohemian Rhapsody'yi de barındırır. Opera ve Rock müziğin bir araya geldiği bu parça, grubun ününü tüm dünyaya yaymıştır.

Deep Purple: Machine Head

Machine Head, İngiliz grup Deep Purple tarafından 1972 yılında piyasaya çıkarılmıştır. Albümün en popüler şarkısı olan "Smoke On The Water", adını grubun kayıt için kaldığı İsviçre’deki bir gazinonun yanması sonucu alır. Grup stüdyo kayıtlarına her ne kadar talihsiz başlasa da en sonunda Grand Hotel ile anlaşarak Rock tarihinin en unutulmaz albümlerinden birini çıkarmayı başarır." Smoke On The Water" günümüzde bile birçok gencin elektrogitara başlama sebebi olmaya devam etmektedir.

Deep Purple: Machine Head
AC/DC: Back In Black

AC/DC: Back In Black

Avustralyalı Hard Rock grubu AC/DC tarafından 1980 yılında piyasaya sürülen Back in Black, 49 milyon adet satarak tüm zamanların en fazla satış yapan üçüncü albümüdür. Eski vokalisti Bon Scott'un ölümünün ardından yayınlanan albümün vokalistliği Brian Johnson üstlenmiştir. Yayınlandığı günden itibaren birçok sanatçı tarafından yeniden yorumlanmıştır. Ancak hiçbiri özgün albümün önüne geçememiştir.

Led Zeppelin: IV

Led Zeppelin'in adı bulunmayan bu albümü yayınladıkları dördüncü albümdür. Çoğu Led Zeppelin hayranı tarafından grubun en başarılı çalışması olarak kabul edilir. Albümün en meşhur parçası olan "Stairway To Heaven" içerdiği mükemmel gitar solosuyla her dinleyişte kulakların pasını siler. Kısacası, kusursuz bir albüm...

Eğer Rock müziğe yeni yeni ilgi duymaya başladıysanız bu albümler sizler için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Keyifli dinlemeler dileğiyle...

Led Zeppelin: IV

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN