5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Yazı eğlenceli kılan en güzel etkinliklerden bir tanesi de yeşillikler arasında yapılan lezzetli piknikler diyebiliriz. Hafta içi koşuşturmacasını, stresini ve yoğunluğunu çimlere sere serpe yayılarak, ardından hazırlanan enfes lezzetlerin tadına bakarak üzerimizden atıyoruz. Kendimize zaman ayırmanın, yazın tadını çıkarmanın keyfini yaşıyoruz. Yenileniyoruz, üzerimizdeki tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıyoruz. Sevdiklerimizle muhabbetler ediyoruz, bazen eğlenceli aktivitelerde bulunuyoruz. Kısacası pikniğin hem bedenimizi hem de ruhumuzu besleyen harika bir yanı var. En az bunlar kadar hazırlayacağınız piknik sepeti de önemli tabii. Dinç hissetmek, her daim enerjik kalmak tükettiğimiz besinler doğrultusunda şekilleniyor. Mümkün olduğunca sağlıklı bir piknik sepeti hazırlamak gerekiyor. O zaman size vereceğimiz tüyolarla hep beraber sağlıklı ve güzel bir piknik sepeti hazırlayalım.

5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Tam Tahıllı Ekmekler

Ekmek olmadan olmaz tabii ki. Ama önemli olan nasıl bir ekmek tercih ettiğiniz. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih ederseniz böylelikle daha sağlıklı bir piknik yapmış olursunuz. Beyaz ekmeğin ağırlığını hissetmeden, daha hafif, sağlıklı ekmek tüketerek enerjinizden de bir şey kaybetmemiş olursunuz. Çünkü piknik demek eğlenmek, doyasıya koşuşturmak demek!

5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Protein Olmadan Olmaz

Kırmızı et, balık ya da tavuk. Hangisini seviyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Hepsini seviyorsanız da ufak ufak piknik sepetinizde bulundurabilirsiniz. Eğer kahvaltılık bir piknik yapmayı düşünüyorsanız mutlaka yumurta bulundurmanızı tavsiye ederiz.

5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Yemek Sonrası Meyve Sefası

Yemekler yendi sıra tatlıya geldi. Ama bu tatlılar öyle karbonhidrat ve şeker dolu tatlılar olmamalı. En doğal ve taze yaz meyvelerini sepetinize koymalısınız. Ne de olsa sağlıklı bir piknik sepeti hazırlıyoruz. O yüzden sepetinize koyacağınız her şey sağlıklı olmalı.

5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Kuruyemişler Çaya Eşlik Eder

Fındığında cevizine, cevizinden kajusuna kadar en güzel kuruyemişlerle piknik sepetinizi donatın. Ancak kuruyemişlerin kavrulmuş olmamasına özen gösterin. Hepsi işlem görmemiş ve çok doğal olmalı. Çünkü kavrulmuş kuruyemişlerin besin değeri düşer. Yanınıza alacağınız tüm kuruyemişlerin mümkün mertebe sağlıklı olması önemli.

5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Suyu Unutmayalım

Su! Evet su. Susuz bir piknik kesinlikle düşünülemez. Yanınıza alabileceğiniz kadar su alın. Havanın sıcaklığı, eğlenceli aktiviteler sizi oldukça susatacak. Zaten o aktiviteler olmasa bile sağlığınız için günde en az 2 litre su tüketmelisiniz. O yüzden suyu mutlaka piknik sepetinizde bulundurun.

5 Adımda Sağlıklı Bir Piknik Sepeti Hazırlayın

Sağlıklı ve enfes lezzetlerle dolu bir piknik sepeti hazırladığımıza göre o zaman piknik başlasın, günümüz şenlensin!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN