Kaçırılmaması Gereken 4 Spor Etkinliği

Kaçırılmaması Gereken 4 Spor Etkinliği

Kaçırılmaması Gereken 4 Spor Etkinliği

Dünya'nın her yerinde yüzlerce çeşitli spor etkinlikleri bulunuyor. Hepsinin hikayesi kendine özgü. Bu hikayelere ekrandan veya stadyumdan canlı bir şekilde tanıklık etmek hayatınız boyunca unutamayacağınız bir anıya dönüşebilir. Örneğin, Lewis Hamilton'ın yağmurlu bir İstanbul gününde 7. şampiyonluğunu kazandığı yarışı veya Sergio Agüero'nun şampiyonluk getiren son dakika golünü kaçırmış olabilirsiniz. Ama merak etmeyin, çünkü rekabet devam ettikçe yeni hikayeler de yazılmaya devam edecek.

İşte bu yazımızda da rekabetin tavan yaptığı, mutlaka izlenmesi gereken 4 spor etkinliğini sizler için derledik.

Monako Grand Prix

Monako Grand Prix, her sene Monako'da düzenlenen ve sokakların piste dönüştürülmesiyle oluşturulan bir Formula 1 organizasyonudur. 1929 yılında başlayan Monako Grand Prix, dünyanın en iyi otomobil yarışı olarak görülüyor. Keskin virajları ve dar yollarıyla pilotların en çok zorlandığı pist olmasıyla her zaman izleyiciye nefes kesici sahneler sunmakta.

Monako'nun nefes kesici sahil şeridinde düzenlenen yarış, Monte Carlo limanında sıralanan yatlarıyla dünyanın her yerinden zengin ve ünlüleri kendine çekiyor. Zenginliğin gövde gösterisine dönüştüğü hafta sonunda, bir yattan, hotelden veya seyirciler için oluşturulmuş tribünlerden yarışı takip edebilirsiniz. Eğer şanslıysanız, takımların düzenlediği taraftar partilerine bir bilet bulabilir ve favori pilotlarınızla tanışma şansı yakalayabilirsiniz. Sadece yarıştan fazlasını sunan Monako Grand Prix mutlaka izlenmesi gereken spor etkinliklerinin başında geliyor.

Monako Grand Prix
Super Bowl

Ekranınızı Göz Hizasına Yerleştirin

En büyük profesyonel Amerikan futbolu ligi olan NFL'in final maçına sahne olan Super Bowl, 1967'den beri düzenleniyor. Super Bowl, dünyanın en çok izlenen spor etkinlikleri arasında yer alır ve yıl boyunca tüm Amerikan yayınları arasında en çok izleyici çeken televizyon programıdır. Bu yüzden Super Bowl sırasında yayınlanan reklamlar en az maç kadar konuşulur. Markalar kitlelerine ulaşabilmek için bu fırsatı en sıra dışı içerikler ile değerlenir. Reklamların yanı sıra devre arasında düzenlenen konser, her sene birbirinden ünlü sanatçılara ev sahipliği yaparak Super Bowl'u daha da izlenmeye değer kılmakta. İster stadyumdan ister televizyondan izleyin, Super Bowl kesinlikle 3 saatinizi vermeye değer bir organizasyon.

Tour de France

İlk olarak 1903 yılında L'Auto dergisinin satışlarını artırmak için düzenlenen Tour de France, her yıl Fransa'da düzenlenen çok etaplı bisiklet yarış turudur. Tour de France'ın günümüz versiyonu, 23 günlük bir süre boyunca 21 günlük bölümlerden oluşuyor ve yaklaşık 3.500 kilometreyi kapsıyor. Bu 3500 kilometre boyunca sporcuların gösterdiği akıl almaz dayanıklılık canlı tanık olmak gereken gösterilerden bir tanesi.

Tour de France
Wimbledon

Wimbledon

Wimbledon, dünyadaki herhangi bir tenis etkinliğinde bulabileceğiniz en güzel atmosfere sahip, dünyanın en eski ve en büyük tenis etkinliğidir. Londra'da düzenlenen etkinlik dünyanın en iyi tenisçilerine ev sahipliği yapıyor. Etkinliğin İlgi çekici gelenekleri arasında sıkı kıyafet kuralları ve kremalı çilek yemek yer almakta. Klaslıktan ödün vermeyen Wimbledon'a bilet bulmak çok zor olsa da günümüzde neredeyse her dilde yayını bulunmaktadır. Siz de kremalı çileğinizi hazırlayıp koltuğunuza gömülerek bu 2 hafta süren tenis şöleninin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bugün sizler için mutlaka izlenmesi gereken 4 spor etkinliğini derledik. Eminiz ki, bu etkinliklerde ilginizi çeken birçok şey bulacaksınız. İyi seyirler.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN