Kitaplığınızda Bulunması Gereken 5 Kitap

Kütüphaneler Haftası geldi çattı! Ülkemizde 1964 yılından bu yana, mart ayının son pazartesiyle başlayan hafta Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor. Okurların daha çok kitaba ulaşmasını sağlamak, öğrencilerde okuma alışkanlığını pekiştirmek, ülkemizin genelinde kitap sevgisini arttırmak, halkın kütüphanelerle ilgili daha çok şey öğrenmesini sağlamak gibi pek çok amaca sahip olan Kütüphaneler Haftası, bu yıl 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanıyor... Bu çok önemli haftada, kitaplığınıza eklemeniz gerektiğini düşündüğümüz 5 kitabı listeleyelim dedik!

1. İnsan Olmak - Engin Geçtan
İnsan Olmak, ülkemizde psikiyatri ve psikoterapi alanının en saygın isimlerinden olan, psikoloji üzerine yazdığı aydınlatıcı eserlerin yanı sıra romanlarıyla da tanınan, geçtiğimiz yıl ne yazık ki hayatını kaybeden Engin Geçtan'ın en çok okunan ve sevilen eserlerinden biri. İnsan olmayı ve her türlü insanlık halini psikolojiye dayanarak ancak karmaşık bir terminolojiye başvurmadan, herkesin anlayıp bağ kurabileceği bir dille anlatan kitap, uzun yıllardır çok sayıda okurun başucu eserlerinden.

2. Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
Amerika'nın önde gelen bilimkurgu yazarlarından Ray Bradbury'nin başyapıtı Fahrenheit 451, itfaiyecilerin yangın söndürmek yerine kitapları yaktığı, televizyonun hüküm sürdüğü ve özgür düşüncenin kayıplara karıştığı distopik bir gelecek tasviri sunuyor. Kitaplara neden ihtiyacımız olduğunu onların yokluğunda yaşananlar üzerinden anlatan Fahrenheit 451, her okurun kitaplığında muhakkak bulunması gereken bir eser.

3. Dorian Gray'in Portresi - Oscar Wilde
Gençlik ve güzelliği yüceltmenin, başkaları tarafından beğenilmeyi her şeyin önüne koymanın nelere mal olabileceğini gözler önüne seren Oscar Wilde imzalı Dorian Gray'in Portresi, günümüzün sosyal medya çılgınlığında daha da büyük önem kazanan bir eser. Yediden yetmişe her türlü okurun kitaplığında yer alması gerektiğini düşündüğümüz Dorian Gray'in Portresi, zamansız bir klasik.

4. Tehlikeli Oyunlar - Oğuz Atay
Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Oğuz Atay'ın en bilinen ve en çok okunan eseri Tutunamayanlar'dır ancak bize kalırsa bir o kadar iyi olan Tehlikeli Oyunlar kesinlikle gözden kaçırmamak gereken bir eser. Atay'ın Hamlet, Ulysses ve Solgun Ateş gibi unutulmaz klasiklerden de ilham alarak, Hikmet Benol'un tehlikeli oyunlar oynayıp kaybedişini ve "tutunamayış"ını anlattığı Tehlikeli Oyunlar, her kitaplığın baş köşesine yerleşmesi gereken bir eser.

5. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Harari
İsrailli tarihçi ve yazar Yuval Noah Harari'nin "Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü?", "Geleceğin dini bilim mi?", "Kadınların sosyal becerileri daha üstünken neden çoğu toplum erkek egemen?" gibi ikircikli sorulara yanıt aradığı Sapiens - Hayvanlardan Tanrılara, Jarerd Diamon'ın Tüfek, Mikrop ve Çelik kitabını okuyanların özellikle ilgi göstereceği bir eser. Harari bu kitapta, insanlığın geçmişi ve geleceğine aydınlatıcı bir bakış atıyor. Sapiens'i kitaplığınıza hâlâ katmadıysanız şimdi tam zamanı!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN