Yogaya Başlamak İçin 5 Sebep

Gün içinde yeterince yoruluyorsunuz. Biraz rahatlamaya ihtiyacınız var değil mi? Şöyle güzel bir spor yapsanız günün yorgunluğunu üzerinizden atsanız kendinizi mükemmel hissedersiniz.

Evde, işte, her yerde yoga
Evinizin yakınında spor salonu olmayabilir. İşte tam da bu noktada yoga yardımınıza yetişiyor. Yoga yapmak için spor salonuna gitmeniz gerekmiyor. İnternetten eğitici videoları izleyerek evinizde kolaylıkla yoga yapabilirsiniz. Bu sayede para harcamadan dilediğiniz her an yapabileceğiniz bir spor rutinine sahip olursunuz.

Yoganın iyileştirici gücü - Yogaya Başlamak İçin 5 Sebep

Yoganın iyileştirici gücü
Kökeni Hindistan'a dayanan yoganın birden fazla anlamı vardır. Birleştirmek, boyunduruk altına almak, kontrol etmek gibi… Yoga; ruhsal ve fiziksel dengeyi sağlayarak huzura ermenizi amaçlar. Bedeni iyileştirmekle kalmıyor ruha da iyi geliyor. Düşüncelerinizi rahatlatıyor.

Kalbinizi Koruyun
Yoganın nefes alma teknikleri, doğru nefesin nasıl alınıp verilmesi gerektiğini öğretir. Genellikle stres altında hızlı nefes alıp verirsiniz. Bu durum, fiziksel dengenizin bozulmasına neden olur. Düşünce sisteminiz olumsuz yönde etkilenir ve sağlıksız tepkiler vermeye başlarsınız. Yoga ise doğru nefes alıp vermeyi öğreterek hem fiziksel hem de ruhsal dengenizi korumanızı sağlar. Tüm bunların yanında kalp sağlığınızı da koruyarak birtakım kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.

Kalbinizi Koruyun - Yogaya Başlamak İçin 5 Sebep
Sakinleşin, Hayatın Tadını Çıkarın - Yogaya Başlamak İçin 5 Sebep

Sakinleşin, Hayatın Tadını Çıkarın
İş stresi, çocuk sahibiyseniz çocukların stresi düşüncelerinizi meşgul eder. Eliniz ayağınız birbirine dolaşır ve çoğu kez panik yaşarsınız. Yoga ise meditasyon teknikleri sayesinde ruhsal dengenizi kontrol etmenizi sağlar. Düşünceleriniz berraklaşır, stres bir nebze hayatınızdan uzaklaşır. Strese sebep olan durumlarda sakin kalmayı başarırsınız. Duygu durumunuzu çok iyi bir şekilde kontrol edersiniz.

Bedeninizi Güçlendirin
Yoganın birtakım pozları ile kaslarınızı güçlendirirsiniz. Fiziksel olarak güçlenmenizin yanı sıra özgüveninizde de bir artış gözlemlenir ve çok daha iyi hissedersiniz. Yoga pratikleri sayesinde daha güçlü ve sağlam bir iskelet sistemine sahip olursunuz. Kronik ağrılarınız varsa çeşitli yoga pratikleri ile ağrıların önüne geçebilirsiniz.

Bedeninizi Güçlendirin - Yogaya Başlamak İçin 5 Sebep

Namaste :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN