Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler

Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler

Karlı havalarda insanlar sadece karda yürümek ve kartopu savaşı yapmak gibi aktiviteler için evden çıkmayı tercih ederler. Bunların haricinde buz gibi havada sıcacık evinizde yapabileceğiniz birçok aktivite var. Gününüzün çoğunu evde geçirdiğiniz bu havalarda evde neler yapabilirsiniz? İşte karlı havada evde yapabileceğiniz aktiviteler...

Kar Temalı Filmler İzlemek

Karlı havalarda sıcacık battaniyeniz altında dilediğiniz kadar filmi konfor alanınızda rahatlıkla izleyebilirsiniz. Filmlerinizi kar temalı filmlerden seçerek filmin içindeki atmosferi iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Sıcak çikolata, patlamış mısır gibi filminize eşlik edecek aperatif lezzetler ile film izleme keyfinizi arttırabilirsiniz.

Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler
Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler

Kendi Eserlerinizi Üretmek

Evinizde geçirdiğiniz zamanlarda hem kendiniz için hem de evinizi güzelleştirmek adına kendi emeğiniz ile el yapımı eserler üretebilirsiniz. Örneğin karlı havayı yansıtan müzik zevkinize uygun bir müzik listesi ile yine kendi zevkinize uygun resimler çizebilir ya da online kurslara katılarak çömlek ve seramik eserler üretebilirsiniz.

Karlı Hava ile Uyumlu Yemekler Yapmak

Karlı havalarda sürekli evde vakit geçirmek karnınızın daha sık acıkmasına neden olabilir. Böyle anlarda hem sağlığınızı hem de kilonuzu korumak için hazırlayacağınız sevimli ve sağlıklı aperatifler ile hem mutfakta eğlenceli zaman geçirebilir hem de sağlıklı beslenebilirsiniz. Lezzetli kurabiyeler yapıp bunlara kurabiye kalıpları ile kardan adam, ren geyiği ve kar tanesi şekilleri verebilir; pudra şekeri ile hazırladığınız tariflerin üzerine kar yağdırabilirsiniz.

Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler
Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler

Sıcak İçecekler İçmek

Dışarda vakit geçirdikten sonra evinize gelip sıcak bir içecek içip içinizin de ısınması sanıyoruz ki kış aylarının en huzur veren aktivitelerinden birisi. Bağışıklığınızı güçlendirecek lezzetli mi lezzetli bitki çaylarını demleyip içerek hem soğuk havalara karşı önleminizi alıp hem de içinizi ısıtabilirsiniz.

Cilt Bakımı

Karlı havalar hem çevremizi temizliyor hem de su kaynaklarımız için olumlu sonuçlar doğuyor. Kar yağışı çevreye etkilerinin haricinde belki de uzun zaman sonra sizlere evinizde uzun ve keyifli zamanlar geçirmenize vesile oluyor. Bu zamanlarda kendinize bakım yaparak karlı havalarda kendinizi şımartabilirsiniz. Kuru ve soğuk havadan olumsuz bir şekilde etkilenen cildiniz için yapacağınız bakım sayesinde sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler
Karlı Havada Evde Yapılacak Aktiviteler

Sokak Hayvanları İçin Barınak Yapmak

Karlı havalarda sizler sıcacık evlerinizde konforlu bir yaşam sürerken sevimli dostlarımız sokakta zorlu bir yaşam sürüyorlar. Bu nedenle sokak hayvanları için sokaklara su ve yem koyabilir, sıcak bir yuvada kalabilmeleri içinse evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz barınaklar oluşturabilirsiniz. Kuşlar içinse bu havalar daha da zorlaşıyor. Besinler karın altında kaldığından yemek bulma konusunda oldukça zorlanıyorlar. Bulgur ya da ekmekleri küçük parçalara bölerek cam önlerine ya da balkonlarınıza bırakarak kuşlarında beslenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Karlı havalarda evinizde dinginlik dolu vakitler geçirirken yapabileceğiniz daha çok aktivite bulunuyor. Yaparken sıkılmayacağınız, sonucunda sizlerin mental sağlığına olumlu etkileri bulunan, alışkanlık haline gelecek aktiviteler ile keyifli zaman geçirebilirsiniz!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN