Suyun Gücü

Vücudumuzun olmazsa olmazı, yaşam kaynağımız, beynimizin, kanımızın, kaslarımızın, kısacası vücudumuzun tamamını saran en büyük ihtiyacımız su, bizi sağlık yönünden her alanda her an destekleyen vazgeçilmezimiz. Uzmanlar yapılan araştırmalara dayanarak suyun sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini saymakla bitiremiyor. Günlük olarak belirli bir seviyenin üstünde su tüketimini öneren uzmanlar, bu ölçümü ortalama 8-9 (2 - 2.5 litre) bardak olarak görüyor. Su tüketimi konusunda en doğru bilgiyi ise kendi doktorunuza danışarak almanızı öneririz. Bizse bu yazımızda daha sağlıklı bir yaşam için vücudumuzun suyun gücünden nasıl yararlandığını anlatıyoruz!

Suyun Gücü

Suyun vücudumuzda sandığınızdan daha fazla görevi var!
Su, öncelikle vücuttan toksinleri atmada oldukça etkilidir. Bununla birlikte yağ yakımını hızlandıran su aynı zamanda ideal kilonuzu korumanız için de en büyük yardımcınızdır. Su bunların yanı sıra oksijenin ve tükettiğimiz besinlerin hücrelere taşınmasında etkin rol üstlenir, vücut ısısının istikrarını korur, dokularımızın ve derinin nemlenmesini ve eklemlerin de kayganlığını korumasını sağlar.

Sağlıklı bir vücut sistemi! - Suyun Gücü

Sağlıklı bir vücut sistemi!
Kabızlık boşaltım sistemimizde ortaya çıkan en büyük sorunlardan biridir. Kabızlığın nedenlerinden biri de yeterli su tüketmemektir. Böbrek ve bağırsaklar işlevlerini sürdürebilmek için suya ihtiyaç duyar. Dolayısıyla düzenli ve yeterli seviyede su tüketilmemesi bu organların görevlerini yerine getirememesine ve farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur.

Cildinizin en büyük dostu!
Uzmanlar özellikle sabahları uyandığımızda aç karna içilen suyun önemine dikkat çekiyor. Sabahları kahvaltıdan önce içilen su, kötü beslenme ve zararlı alışkanlıklarımızın vücutta bıraktığı kötü etkileri bir nebze kırarak bu maddelerin olumsuz etkenlerini azaltır. Ciltteki kırışıklıkları ve siyah noktaları azaltma konusunda etkili olan su aynı zamanda sivilcelerle de savaşır. Düzenli su tüketimi cilt hücrelerimizi yeniler ve iyileşmelerini sağlar. Bunların yanı sıra cildimizin esneklik kazanmasını da sağlayan su daha canlı ve parlak bir görünüm de kazandırır.

Cildinizin en büyük dostu! - Suyun Gücü
Ağız kokusuna doğal çözüm! - Suyun Gücü

Ağız kokusuna doğal çözüm!
Su, ağız kokusuna ve kuruluğuna doğal çözümdür. Ağız kokusu insanları fizyolojik olduğu gibi psikolojik yönden de olumsuz şekilde etkiler. Ağız kokusunun oluşma nedenlerinin başında susuz kalmak gelmektedir. Özellikle geceleri uykumuzdayken sıvı alamadığımız için sabah kalktığımızda ağız kokusu oluşur. Düzenli su tüketilmemesi tükürük bezlerinin daha yavaş çalışmasıyla sonuçlanır ve tükürük bezlerinin etkili şekilde çalışmaması ağız içinin yeterli şekilde temizlenmemesine neden olur. Bu gibi sorunların da önüne geçmek için düzenli su tüketimi çok önemli bir ihtiyaçtır.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN