Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları

Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları

Kimimizin favorisi soğuk kış ayları, yeri geldiğinde muhteşem kar manzarasıyla hepimizi kendine hayran bıraktırırken; bazılarımızın kâbusu haline de gelebiliyor. Özellikle hassas bir bağışıklık sistemine sahip olanlar bu soğuk günlerde çabucak hastalanıp halsiz düşebiliyor. Ancak kış aylarını zinde bir şekilde geçirmek ve günlük hayatın temposuna ayak uydurabilmek oldukça mümkün.

Bu yazımız bağışıklık sistemi düşük olduğu için kendini yatakta hasta bir şekilde bulanlara şifa niyetinde diyebiliriz.

Yeterli Vitamin Almaya Dikkat Edin

Bildiğiniz gibi C vitamini soğuk algınlığına ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir görev üstlenir ve bağışıklığınızı güçlendirir. Portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgillerle birlikte maydanoz ve roka gibi yeşilliklere başvurarak bağışıklığınızı destekleyebilirsiniz. C vitaminin yanı sıra yeterli D vitamini almaya da özen göstermeniz gerekiyor. Bazı araştırmalar D vitamini eksikliğinin grip ve nezleye sebep olduğunu öne sürüyor. D vitaminini doğrudan aldığımız güneşten, kış aylarında faydalanmamız pek mümkün olmadığı için gerekli D vitamini takviyelerine başvurmak kaçınılmaz oluyor. Tabii vitamin takviyeleri için öncelikle doktorunuza danışmayı unutmayın.

Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları
Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları

Bitkisel Ürün Tüketimine Yoğunlaşın

Bitkisel ürünlerin metabolizma ve bağışıklık sistemine katkıları oldukça fazla. Yeşil çay ve sarımsak gibi besinleri özellikle kış aylarında tüketmek, zayıflamaya müsait olan bağışıklık sisteminizin direncini güçlendiriyor. Hem mineral hem bitkisel yağ açısından başvurabileceğiniz besinler arasında ise ceviz, fındık ve badem bulunuyor.

Probiyotik Ürünleri İhmal Etmeyin

Kış aylarının getirdiği en büyük problemlerden biri de bağırsak hastalıklarıdır. Hassas bir bünye ve zayıf bir bağışıklık sistemine sahipseniz hasta olmanız ve enfeksiyon kapmanız da kaçınılmaz olabilir. Mevsim geçişleriyle beraber kış aylarında tükettiğiniz probiyotik ürünler sindirim sisteminizi rahatlatırken bağışıklık sisteminizin güçlenmesine de katkı sağlar. Probiyotik ürünler içeriği sayesinde bağırsaklarla etkileşime girer, güçlendirir ve daha sağlıklı bir kış geçirmenize yardımcı olurlar.

Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları
Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları

Düzenli Egzersiz Yapın

Elbette aldığınız besinlerle güçlü bir bağışıklık sistemi elde edersiniz ancak düzenli ve yerinde egzersiz ile bu süreci hızlandırıp desteklemeniz de mümkün. Düzenli egzersizin özellikle kış aylarında enfeksiyon oluşumuna engel olduğu söylenir. Açık havada, hele ki soğuk kış aylarında yaptığınız yürüyüşler hem direncinizi hem de enerjinizi yükseltir.

Uyku Düzenine Önem Vermelisiniz

İyi bir beslenme ve düzenli egzersizle güçlendirdiğiniz bağışıklık sisteminizi daha da desteklemek için olmazsa olmazlardan biri ise düzenli uykudur. Uyuduğunuz süre boyunca kalp atışlarınız ve kan basıncınız azalır ve vücudunuz için yararlı hormonlar uyku sırasında salınır. Sağlıklı yetişkin bir birey için ideal uyku aralıkları 23.00 ile 07.00 arasındadır.

Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirmenin Yolları

Güçlü bağışıklık sistemi, güçlü yarınlar, güçlü işlerle birlikte başarıyı, planlanmayı, daha verimli bir hayatı da beraberinde getirir. Hayattaki en değerli şey sağlık. Kendinize iyi baktığınızda, çevrenize hatta dünyaya karşı da iyi bakmış sayılırsınız. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, sağlıklı bir ruh demektir. En değerlinize yani kendinize iyi bakmayı sakın ihmal etmeyin. :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN