Kış Aylarında Kuruyan Ellerinize Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Kış Aylarında Kuruyan Ellerinize Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler

Günlük yaşantınızda el hijyenine dikkat ettiğinizi biliyoruz. Pandemi süreci ile bu konuya olan hassasiyet artmış durumda. Aşırı yıkama sonucunda ellerinizin nem dengesinin bozulması ve aşırı kuruması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Havaların soğuması ile el kuruma şikayetlerinizin arttığı bu günlerde kuruyan elleriniz için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri sizler için sıraladık...

Ay çiçeği ve yulaf

Ayçiçek yağının kuru ve yıpranmış cildi nemlendirdiği bilinmektedir. Nemlendiricilerde bileşen olarak veya tek başına kullanılan ay çiçek yağı cildi kurutmadan korur. Bunların yanı sıra yulafın da nemlendirme özelliği vardır. Yulaf ve ay çiçek yağı kombinasyonu cildiniz için harikalar yaratabilir. Yapmanız gereken yulafı birkaç taşım kaynatmak ve birkaç damla ay çiçek yağı ile karıştırıp cildinize sürmek. Ayçiçek yağı yerine herhangi bir yağ kullanmamanız oldukça önemli. Örneğin zeytinyağı, kuru eller için zararlıdır.

Ay çiçeği ve yulaf
Bal

Bal

Balın bol miktarda antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Tatlılarda veya kahvaltıda besin olarak tüketmenin yanında kuruyan elleriniz için nemlendirici olarak da kuru ve tahriş olmuş cilde uygulayabilirsiniz. Bal kuru olan alanı temizler ve dezenfekte eder. Yıpranan, kuruyan ve çatlayan derinizi onarır. Aynı zamanda tahriş olan yanık bölgelerin tedavisinde de kullanılır.

Vazelin

Vazelin gibi petrol jeli bazlı ürünler, cildinizi tedavi etme ve nemlendirme konusunda oldukça etkilidir. Tek yapmanız gereken geceleri hasarlı ellerinize bol miktarda vazelin sürmek ve bir çift eldiven ya da çorap geçirerek uyumak. Bu şekilde vazelinin elinizde kaldığından ve yatarken etrafa bulaşmadığından emin olursunuz.

Vazelin
Avokado maskesi

Avokado maskesi

Avokadonun nemlendirme özelliği vardır. İçerisinde bulanan vitaminlerden dolayı birçok kozmetik ürününün içeriğinde de kullanılır. Avokado maskesi için gereken malzemeler yarım olgun avokado 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı jojoba yağı ve yarım çay kaşığı limon suyu. Malzemeleri karıştırarak kuru ellerinizi onarabilirsiniz. Biraz yulaf ekleyerek karışımı daha da güçlendirebilirsiniz. Maskeyi 10-15 dakika ellerinize uygulayabilir ve daha fazla emilim için üzerini bir miktar folyo ile kapatabilirsiniz. 15 dakika geçtikten sonra maskeyi biraz ılık suyla temizleyebilirsiniz.

B3 vitamini uygulamak

B3 vitamini yönünden zengin yiyecekler tüketirek ya da niasinamid içeren cilt bakım ürünleri uygulayarak cildinizin nem dengesini dengeleyebilirsiniz. Düzenli beslenmenizin ve B3 içeren ürünlerin düzenli kullanımı sonrası cildinizin daha pürüzsüz bir görünüme kavuştuğunu ve renk eşitliğinin sağlandığını fark edeceksiniz. Dermatologlar B3'ün cildin bariyerini güçlendirdiğini ve nemini daha uzun süre koruduğunu açıkladılar. Elleriniz çok kuruysa, topikal kremleri deneyebilirsiniz. Ürünlerin etkisini ancak birkaç kullanım sonrasında görebilirsiniz.

B3 vitamini uygulamak

Cildinizde çok fazla kozmetik ürün kullanmaktan rahatsızsanız evinizde bulunan ve tedarik etmesi zor olmayan birkaç ürünle kış aylarında soğuktan hasar gören ellerinizi kolaylıkla nemlendirebilirsiniz. Hassas bir cilt yapısına sahipseniz doğal ürünlere cildinizin nasıl bir tepki vereceğini dermatoloğunuza danışabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN