Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Her zaman güzel görünmesine ekstra önem verdiğiniz cildiniz, kış aylarında da özel bakıma ihtiyaç duyar. Kış aylarında cilt problemi yaşıyorsanız önereceğimiz maddeleri uygulayarak soğuk havalarda da sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt için yapmanız gerekenlerin tam listesini sizler için maddeledik.

Cildiniz hem sağlığınızı hem de güzelliğimizi yansıtır. Dış ortamla vücudumuz arasında bariyer görevi gören deri, mevsimsel değişikliklerden oldukça etkilenir. Kış aylarının serin koşullarında ısının düşmesi, soğuk ve rüzgarlı hava, derinin yeteri kadar nemlenmesini engeller. Kapalı mekânlarda ise ısıtma sistemleri ortamın nemini azaltarak cildinizin susuz kalmasına neden olur. Hatırlatmak isteriz ki cildiniz için kullanacağınız tüm yöntem ve ürünlere dermatoloğunuz ile ortaklaşa karar vermenizde fayda var.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

1- Ilık Su ile Yıkayın

Sıklıkla yıkanmak ve yıkanırken çok sıcak su kullanmak deri yağlarını azaltarak derinin daha fazla kurumasına neden olur. Deri kaşınır, kızarır, hatta kuruluk egzaması gelişebilir. Sıcak su yüzünüzün kurumasına sebep olurken, soğuk su ise kirlerden tamamen arınmasını engeller. Bu nedenle ılık su en doğru seçimdir.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

2- Nemlendirici Ürünler Kullanın

Banyo sırasında kullanılan ürünlerin kremli olması, özel banyo yağlarının kullanılması ve banyo sonrasında deri nemli iken bir nemlendirici balsamın tüm vücuda uygulanması cilde ihtiyacı olan nemi kazandıracaktır. Banyo sırasında cildinizi tahriş etmeden keselenirseniz ölü deri ve kirlerden arınabilirsiniz. Böylece nemlendirici etkili ürünler derinize daha iyi nüfus edecektir.

3- Güneş Kremi Sürmeyi Atlamayın

Soğuk havadan daha az etkilenmek için, dışarı çıkarken, güneş koruyucu özelliği olan bir nemlendirici kullanılmalıdır. Kış güneşi yaz güneşi kadar yakıcı olmasa da cilde aynı oranda zararlı etkileri bulunmaktadır. Ayrıca mümkün olduğu kadar açıkta kalan bölgelerin şapka, gözlük, eldiven, atkı ile korunması öneriliyor.

4- Vitamin Desteği Yapın!

Vücut direncimizi artıracak vitamin ve minerallere en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönem kış aylarıdır. Bu dönemde çinko, selenyum ve e, c, a vitaminlerine bolca takviye yapmak cildi sağlıklı kılmak için önemli. İster tükettiğiniz besinler yoluyla isterseniz cilt serumları ile takviye edebilirsiniz.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

5- Peeling Yapın

Kış aylarında cilt bakımı yapmak, zamanlama olarak oldukça doğrudur. Sağlıklı ve diri bir cilde sahip olmak için ölü hücrelerinizden kurtulmanız gerekiyor. Cildinize uygun peeling yöntemlerini belirleyerek kış aylarında iyi bir cilt bakımı yapabilirsiniz. Leke, sivilce izi gibi sorunlarınız için geç kalmadan bir uzmanla görüşmeniz faydalı olacaktır.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

6- Ellerinize Özen Gösterin

Hem ellerinizin kuruyup çatlamasını önlemek hem de gelişebilecek el egzamalarını önlemek amacıyla sık suya maruz kalan ellerimizi günde 5-6 kez yağlandırıcı ürünlerle nemlendirmeniz doğru olacaktır.

7- Dudak Kuruması ve Çatlamasını Önleyin

Dudaklarımızı günde 4-5 kez uygulayabileceğimiz vazelin ve dudak kremleri ile nemlendirmek kurumalarını ve çatlamalarını önleyecektir.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Cilt bakımı için her mevsimde yapmanız gereken rutinler değişkenlik gösteriyor olsa bile çoğu maddeler genel olarak değişmez. Yine de havalar soğuduğunda cilt bakımınız için yapacağınız küçük değişiklikler ile cildinizin sağlığını ve güzel görünümünü kolaylıkla koruyabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN