En Havalı Yılbaşı Makyajı İçin 6 Tüyo



2018'in sonuna adım adım yaklaşırken 2019 da uzaktan göz kırpıyor. Planlar yapıldı, kıyafetler hazırlandı sıra güzel bir makyajda. Ruju nasıl kullanmalı, hangi renk sürmeli, parıltılı efektler olmalı mı gibi detayların cevabını sizler için topladık. Yılbaşı makyajınızı havalı kılacak 6 tüyoyu derledik.



Kırmızının Asaleti

Kırmızı rengin hakim olmadığı bir yılbaşı düşünülemez doğrusu. Rujunuzu seçerken kırmızı ve tonlarını kullanmaya dikkat edin. Sürülmesi oldukça zor. Ancak kırmızı renkte bir dudak kalemi, sürmenizi kolaylaştırabilir. İlk önce dudaklarınızın hatlarını, kırmızı dudak kalemi ile belirginleştirin. Daha sonra kullanmak istediğiniz ruju, bu hatların sınırlarını aşmayacak şekilde sürün.



Siyahın Çekiciliği

Dumanlı ve çekici bir görüntüye sahip olmak istiyorsanız göz çevrenizde siyahı doğru bir şekilde kullanın. Siyah göz kaleminizi gözünüze yayarak sürün. Daha sonra üzerinden siyah bir far ile geçerek makyajınızı tamamlayın.



Yıldız Gibi Parlayın

Son yılların parlayan trendlerinden bir tanesi de parıltılı göz farları. Özellikle de metalik olanları yükselişte. Gecenize ışıltı katmak ve yıldızlar gibi parlamak istiyorsanız bizden söylemesi: Parıltı efektine sahip bir far kullanın. Metalik renklerde olması da hem farklı hem de havalı görünmenizi sağlayacaktır.



Festival Modasını Makyajınıza Taşıyın

Coachella ve Burning Man festivalleriyle ünlenen, artık her yerde gördüğümüz stickerlarla yılbaşı makyajınızı süsleyin. Makyajınızı tamamladıktan sonra taşlardan ya da çeşitli şekillerden oluşan parlak stickerları alnınıza ve göz çevrenize yapıştırın. Sıkıcılıktan ve sadelikten uzaklaşarak kendi tarzınızı yaratın. Dikkatleri üzerinize toplayın.



Rengarenk Rimeller

Yılbaşı partileri demek rutini bozmak, sıradanlıktan uzaklaşmak demektir. Siyah rimel kullanmak yerine mor, lacivert ya da metalik renklerde rimeller kullanın. Makyajınızı sınırların ötesine taşıyın. Hatta eyelinerınızı düz bir çizgi şeklinde kullanmak yerine farklı şekillerde kullanın. Mesela göz kapağınıza minik bir yılbaşı ağacı çizmek gibi... Yaratıcılığı size kalmış.



Metalik Ojeler

Son zamanlarda moda olan ayna efektli ojelerle makyaj ve kıyafet kombininizi tamamlayın. Dilerseniz bordo, siyah ya da diğer renklerdeki ojeleri de kullanabilirsiniz. Ancak yılbaşı partisinin parlayan yıldızı, en gözde kişisi olmak istiyorsanız tercihinizi ayna efektli metalik ojelerden yana yapın.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN