Saçlarınıza İyi Gelecek Besin Önerileri

İster uzun ister kısa olsun saçlar bizim her şeyimizdir. Her şekilde iyi gözükmesi için bıkmadan usanmadan gece gündüz yaptığımız bakımlarla en iyi haline gelmesi için uğraşırız. Saçlarımıza ne kadar bakım yapsak da bazen istediğimiz ışıltıyı, güçlenmeyi yakalayamayabiliriz. Genetik ve çevresel faktörler de saç yapımızı oldukça etkiler. Yapılan bakımlar, kremler, işlemlerin bir yana dursun başka bir takviye uygulamamız gerekir ki bu da yediğimiz besinlerdir. Daha güçlü ve sağlıklı saçlar için tüketebileceğiniz besinleri sizin için derledik.

 
Saçlarınıza İyi Gelecek Besin Önerileri

Yumurta

Vücudun metabolize etmesinde yardımcı olan yumurta aynı zamanda saç dökülmesini azaltarak saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar. İçeriğindeki biyotin, çinko, protein, demir ve magnezyumla oldukça zengin olan yumurta saç foliküllerinin fonksiyonunu artırarak saçlarınızı besler.

Balık

Balık saç için olmazsa olmaz besinlerden biridir. Omega 3, B12, demir ve proteinle saç renginin matlaşmasını sağlarken saç derisindeki kuruluğu önler. Haftada 2 veya 3 kez balık tüketmek hem vücut hem saç sağlığınız için önemlidir.

Saçlarınıza İyi Gelecek Besin Önerileri
Saçlarınıza İyi Gelecek Besin Önerileri

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil sebzelerin sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer saçlarınızda ışıltıyı arıyorsanız yeşil yapraklı sebzeleri tüketmelisiniz. Yeterli miktarda tükettiğiniz yeşil yapraklı sebzeler içeriğindeki A ve C vitamini sayesinde saçınızdaki yıpranmayı önler ve saçınıza parlaklık kazandırır.

Ceviz-Fındık-Badem
Ceviz, badem ve fındık her gün tüketmeniz gereken besinler arasındadır. Bu besinlerin içeriğindeki selenyum ve çinko mineralleri saç derinizi güçlendirir ve daha güçlü saçların çıkmasını sağlar.

Saçlarınıza İyi Gelecek Besin Önerileri
Saçlarınıza İyi Gelecek Besin Önerileri

Tavuk
Az yağlı protein kaynağı olan tavuk yeterli miktarda tüketildiğinde saç dökülmesini ve cansızlaşmasını önler. Tavuk ve hindi eti saç sağlığınız için oldukça önemli ve yenileyici birer besin kaynağıdır.


Bu besinlerle birlikte sağlığınızı korurken güçlü, canlı ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN