Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri

Leziz baharatlarla bezenmiş bir et ile üzerinde dumanı tüten sıcacık bir ekmeğinin birleşimi ve ona eşlik eden çeşitli malzemelerin ağızda bıraktığı nefis harmoniye birçoğumuz hayır diyemeyiz. Hamburger zararlarıyla nam salmış bir ürün olsa da bu yargı her zaman doğru sayılmaz. Kullanılan yağlar, yanında tüketilen meşrubatlar ve yenilen aperatifler hamburgerin sağlığa olan fayda ve zarar durumunu oldukça etkiler. Bu yazımızda en doğal ve sağlıklısından evde nasıl hamburger hazırlayabileceğinize dair bazı tarifler bulabilirsiniz.

Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri
Hamburger Ekmeği İçin - Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri

Hamburger Ekmeği İçin

Güzel bir hamburger, leziz bir ekmek olmadan eksik kalır. Bu ekmek tarifi, evde yapacağınız bütün hamburgerlere çok yakışacak!

Malzemeler:
1/2 su bardağı ılık süt
3/4 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
150 gram eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Ilık süt ve ılık suyun içerisine mayayı ve şekeri katarak karıştırın Mayanın aktif olması için 10 dakika kadar bekleyin. Ardından derin bir yoğurma kabına un eleyerek üzerine tuz serpin. Unun içine bir çukur açarak hazırlamış olduğunuz mayayı ve eritilmiş tereyağını dökerek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar hamurunuzu yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra eşit bir şekilde bölüp hamburger ekmeği şekli verin. Şekil verdikten sonra üzerini örtüp yarım saat kadar tepside dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp susam da serperek 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirince nefis ekmeğiniz hazır!

Hamburger Köftesi İçin

Bu iştah açıcı köfte tarifini istediğiniz bütün hamburger çeşitleri için kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
500 gram dana kıyma
1 yumurta
4 çorba kaşığı ince çekilmiş bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Derin bir kaba bütün malzemeleri koyarak karıştırın ve hafifçe yoğurun. Ardından köftenizi yuvarlak olacak şekilde kızgın bir döküm ya da teflon tavaya koyarak önlü arkalı pişirin. Ne kadar pişireceğiniz ise tamamen sizin zevkinize kalmış.

Hamburger Köftesi İçin - Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri
Cheeseburger - Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri

Cheeseburger

Hazırlamış olduğunuz sıcak hamburger köftesine 2 dilim cheddar peyniri koyun ve eriyene dek bekleyin. Ardından hamburger ekmeklerinizin alt tabanına domates, soğan, marul ve 2 dilim daha cheddar peyniri kullanarak olağanüstü bir cheeseburger hazırlayabilirsiniz.

Yumurtalı Hamburger

Her yaptığınız hamburger için tavaya bir göz yumurta kırın Hamburger ekmeğinizin altına marul ve domates döşeyin. İlaveten tercihinize göre ketçap ve mayonez kattığınız hamburgerin en üstüne bir göz yumurtanızı ekleyerek üzerini kapatın ve leziz bir serüvene yelken açın.

Yumurtalı Hamburger - Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri
Mozarellalı Domatesli Hamburger - Birbirinden Lezzetli Hamburger Tarifleri

Mozarellalı Domatesli Hamburger

Tarifini verdiğimiz köftenin üzerine ince kıyılmış domates, mozarella ve dilediğiniz yeşillikleri ekleyin. Ardından hamburger ekmeğini üzerine koyarak üzerini kapattığınız teflonda bir süre ısıtın. İçerisinde akışkan mozarella olan şahane hamburgerinizin tadını çıkarın!

Bu ipuçlarını takip ederek sizler de bir şef edasıyla hamburgerler hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber leziz hamburgerlerin tadına doyasıya vardığınız bir yemek dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN