Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi

Et ve deniz ürünleri tüketmeyen vejetaryenlerin en çok duyduğu “Protein ihtiyacını nasıl karşılıyorsun?”, “Zor olmuyor mu?” vb. soruları bir kenara bırakarak Türk ve dünya mutfağında et ve deniz ürünleri içermeyen en özel lezzetleri sizler için derledik. Yüksek besin değerine sahip sebze ve baklagillerle hazırlanan birbirinden lezzetli bu tarifler: hem çok doyurucu hem de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yemekler…

Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi
Vejetaryenlerin Biriciği: Mücver  - Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi

Vejetaryenlerin Biriciği: Mücver

Kabak ve yumurtanın başrolünü üstlendiği oldukça doyurucu olan Mücver; vejetaryenler için reddedilemeyen yemekler arasında yer alıyor. Peki büyük bir iştahla yenilen mücveri evinizde yapmaya hazır mısınız?

Malzemeler
3 Adet Kabak
3 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Un
2-3 Dal Yeşil Soğan
Yarım Demet Maydanoz, Dereotu, Tuz, Karabiber, Pul Biber

Yapılışı:
Kabakları bol suyla yıkayın ve rendenizin iri kısmında rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dere otunu küçük parçalar haline getirene kadar doğrayın. Derin bir kabın içinde yumurtalarınızı kırın ve yarım su bardağını unu kabın içine dökün. Harcınız kıvam alana kadar çırpıcınız ile karıştırın. Harcınız kıvamını aldıktan sonra suyunu iyice çıkardığınız kabakları, doğramış olduğunuz dereotu, yeşil soğan ve maydanozu kabınızın içine boşaltın. Bütün malzemeleri karıştırın. Teflon tavanızı düşük miktarda zeytinyağıyla ısıtın, bir kaşık yardımıyla küçük porsiyonlar halinde mücver harcınızı tavaya bırakın. Mücverinizin her iki yüzünü kızartın. Kızartmış olduğunuz mücverinizi kâğıt havlu serilmiş bir tabakta kısa bir süre bekletin. Mücveriniz hazır. İsterseniz soğuk veya sıcak da tüketebilirsiniz.

Bildiğiniz Köfte Ama Bir Farkla: Sebzeli Köfte

En sevdiğiniz sebzeleri bir araya getirerek oluşturabileceğiniz sebze köftesi hem çok doyurucu hem de yüksek besin değeri ile bir öğünde almanız gereken bütün kaloriyi karşılıyor.

Malzemeler
2 Yemek Kaşığı Kaymaklı Yoğurt
Yarım Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye ve Tane Mısır
3 Havuç
1 Kereviz
3 Yemek Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

Bildiğiniz Köfte Ama Bir Farkla: Sebzeli Köfte - Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi

Yapılışı:
Sebzelerin kabuklarını soyarak ufak taneler haline gelene kadar doğrayın. Doğradığınız sebzeleri bir tencerede yumuşayınca kadar haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede tereyağı, un ve kaymaklı yoğurdu kavurun. Arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Haşlanmış sebzeleri hazırlamış olduğunuz sosla karıştırın. Harcınızın soğumasını bekledikten sonra köfte şekli verin. Bir başka kapta yumurtalarınızı çırpın. Hazırladığınız köfteleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp önceden 180 dereceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 30 dakika sonunda köfteleriniz hazır olacaktır.

Protein Deposu Mercimek - Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi

Protein Deposu Mercimek

Protein ihtiyacını nereden karşıladığınız sorularına büyük bir iştahla mercimek cevabını verebilirsiniz. Bu tarifimiz biraz zahmetli olsa da zengin içeriği sayesinde vazgeçilmezleriniz arasında yer alacak.

Malzemeler
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
5-6 Yaprak Marul
4 Adet Cherry Domates
1 Adet Salatalık
Yarım Demet Taze Soğan
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Maydanoz
1 Kâse Salatalık Turşusu
2-3 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır Taneleri

Yapılışı:
Yeşil Mercimeğinizi akşamdan suda bekletin. Sonraki gün suda bekleyerek şişen mercimeğinizi kaynatarak süzün. Marul, domates, salatalık, taze soğan, dere otu, maydanoz ve salatalık turşusunu küçük parçalar haline getirin. Ardından mercimeğinizi ve doğramış olduğunuz malzemeleri bir araya getirin. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve limon ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Doyurucu mercimekli yeşil salatanız hazır.

Patates Olmadan Asla!

Patates sadece vejetaryenler için değil herkes için en lezzetli yemek seçenekleri arasında yer alıyor. Patates Röşti ise yaratıcılığınız ve dikkat etmeniz gereken püf noktasıyla muhteşem bir lezzete dönüşüyor.

Malzemeler
3 Adet Patates
1 Çay Kaşığı Tuz, Pul Biber, Kara Biber,
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Adet Kapya Biberi ve Yeşil Biber
Yarım Demet Taze Soğan

Patates Olmadan Asla! - Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi

Yapılışı:
Röşti’nin püf noktası: patateslerinizi kaynar suda dışı hafif yumuşayana kadar kaynatın. Patatesleriniz soğuduktan sonra rendeleyin. Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğradınız taze soğan, kapya ve yeşil biberi soteleyin ve ocaktan alın. Bir başka tavayı yağ ile ısıtın ve rendelediğiniz patatesin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Sotelenmiş soğan ve biberleri düzleştirmiş olduğunuz patateslerin üzerine ekleyin ardından rendelediğiniz kaşar peynirleri ekleyin. Kalan patatesleri ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte patatesin alt kısmı kızarana kadar pişirin ardından bir tencere kapağı yardımıyla röştinizin öteki tarafını kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika sonra röştiniz hazır olacak.

Mucizenin Diğer Adı: Kereviz!  - Vejetaryenler İçin Lezzetli 5 Yemek Tarifi

Mucizenin Diğer Adı: Kereviz!

Hipertansiyon ve kolesterol düzeyinizi dengeleyen kereviz aynı zamanda sindirim sisteminizin rahatlamasını da sağlar. Her hafta mutlaka tüketmeniz gereken mucizevi bir sebze olan kerevizi sofralarınızdan eksik etmemenizi öneriyoruz. Kereviz Salatası ise kereviz tüketmenin en lezzetli ve pratik yollarından biri…

Malzemeler
2 Adet Kereviz
1 Adet Limon suyu
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Mayonez
1,5 Çay Kaşığı Tuz
1 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi

Yapılışı:
Kerevizinin kabuğunu soyun ve rendenizin kalın tarafıyla rendeleyin. Rendelediğiniz kerevizinizin kararmaması için limon suyu eklediğiniz su dolu geniş bir kâsede bekletin. Başka bir kâsede süzme yoğurt, tuz, sarımsak rendesi ve mayonezi iyice karıştırın. Kerevizinizi süzün ve yoğurtlu karışıma ekleyerek karıştırın. Son bir dokunuş: Dövülmüş cevizleri ekleyin ve karıştırın. Artık kereviz salatanız hazır. Servis esnasında salatanıza biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Kısa bir süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarifler ile sofranızdaki çeşitliliği artırabilirsiniz. Mevsim sebzelerini kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, kış hastalıklarının önüne geçebilirsiniz. Şimdiden elinize sağlık ve afiyet olsun.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN