Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!

Yılbaşı için hazırlayacağınız şık sofranızda çeşitli tatlılar ile görsel bir şölen yaratacağınız enfes tarifleri sizler için listeledik. İşte sofraların yıldızı olacak en lezzetli ve pratik yılbaşı tatlıları...

Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!

1- Cupcake

Cupcake tarifleri özel günler hariç günlük yaşantımızda da her yaştan bireyin oldukça ilgi gösterdiği lezzetli tariflerden birisidir. Yaparken ayrı eğlenceli yerken ayrı leziz cupcake'in düşkünleri için bir tarifimiz var.

Cupcake keki tarifi için gereken malzemeler 1 adet yumurta, 60 gram tereyağı, 1 su bardağı elenmiş un, 3/4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 30 gram kakao, 1 çay kaşığı karbonat süslemeleri için 1 paket toz krem şanti, 1 çay bardağı süt ve üzerine yapacağınız dekorlar için istediğiniz süsler, farklı renk krem şanti isterseniz birkaç damla gıda boyası kullanabilirsiniz.

Cupcake Nasıl Yapılır?

Tereyağınızı, toz şekerinizi ve vanilyanızı bir mikser yardımıyla krema kıvamı elde edene kadar karıştırın. Üzerine un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtanızı çırpın. Bu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Muffin kaplarınıza kâğıtlarınızı yerleştirdikten sonra karışımı eşit bir şekilde kaplara paylaştırın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve 20-25 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tel ızgaranın üzerine alın ve soğumaya bırakın. Krem şantinizi sütle karıştırın ve katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra bu krem şanti karışımını soğumuş keklerinizin üzerine sürün. Yılbaşı için özel süslemeler ile sofranızın enerjisini yükseltebilirsiniz.
Eğlenceli cupcake'iniz hazır!

Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!
Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!

2- Kütük Pasta

Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel kestaneli bir tarif... Üstelik görüntüsü de çok şık. Yılbaşı gibi özel günlerde sofranızı şenlendirecek bu pasta her yaştan bireyin favori tatlısı olacak türden. İşte çok lezzetli ve pratik Kütük Pasta tarifi...

Kütük pasta tarifi için gerekli malzeme listesi; kek hamuru için 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, 1/3 su bardağı un, 1 çimdik tuz, 4 adet yumurta, ½ su bardağı toz şeker. İç dolgusu için gerekli malzemeler: 1 kilogram kestane, 500 gram ince çekilmiş fındık, 300 gram pudra şekeri. Üzeri için: 1 su bardağı süt, 1 paket kakaolu krem şanti.

Kütük Pasta Nasıl Yapılır?

Kestaneleri haşlayın. Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın. İnce çekilmiş fındık ve pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamuru streç film üzerine alıp kütük şeklinde sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için süt ve krem şantiyi geniş bir kâsede çırpın. Soğuyan pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve bir çatal yardımıyla çizikler atarak kütük şekli verin. İki saat daha buzdolabında dinlendirin. Üzerini ince doğradığınız beyaz çikolata veya çeşitli mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.

Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!
Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!

3- Pavlova Pasta Tarifi

Adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alan Pavlova pastasının görünüşü de tıpkı bir balerin kadar zariftir. Pavlova Pastası, yumurta köpüğünün üzerine yerleştirilmiş krema ve meyvelerle yapılıyor. Yılbaşı sofranızda zarafeti ve enfes tadı ile yıldız olacak pasta tarifi…

Pavlova pasta tarifi için gerekli malzemelerin listesi: 5 adet yumurta akı, 225 gram toz şeker, 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi, 3 tatlı kaşığı nişasta, 1 paket vanilya ve 10 adet çilek. Krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt kullanabilirsiniz.

Pavlova Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını en düşük derecede ısıtın. Oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını köpük haline gelene kadar çırpın. Azar azar toz şeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar çırpın. Çırpma işlemi yaklaşık 25 dakika sürecektir. Katı bir köpük elde edin. Bu aşamada sirke, nişasta, vanilya koyun. 5 dakika daha çırpın. Tepsiye alüminyum folyo serin. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru tepe şekli vererek koyun. Daha sonra 150 derecede ısıtılmış fırının orta gözünde 40 dakika kadar pişirin. Fırın soğuyana kadar kapağını açmayın. Soğuyunca pastayı fırından alın. Üzerine seçtiğiniz meyveleri yerleştirin ve 1 bardak sütle hazırladığınız şanti ile kaplayın. Afiyet olsun...

Yılbaşında Yapabileceğiniz Tatlı Tarifleri!

Yeni yılı karşılarken birbirinden leziz bu tatlılar ile denemelisiniz misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz. Unutmayın, yeni yıla nasıl girerseniz tüm yılınız öyle geçermiş. Şimdiden sağlıklı ve tatlı tadında bir yıl dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN