Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?

Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?

Fotoğraf çekmek kimisi için bir tutku iken, kimisi için boş zamanları değerlendirme aracı. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle fotoğrafçılık muazzam bir hal almaya başladı. Hemen hemen hepimiz, yaşadığımız her anı ölümsüzleştirmek isteriz. Sonrasında bu fotoğraflara bakarken geçmişe döndüğümüzü hisseder, güzel anları hatırlar ve bu anıları küçük bir gülümsemeyle anımsarız. Elbette fotoğraf çekmeyi seven herkesten profesyonel bir iş çıkarmasını bekleyemeyiz. Ancak daha estetik fotoğraflar çekerek fark yaratmanız mümkün. Bu yazımızda fotoğrafçılığın inceliklerini sizin için derledik.

1) Kurguyu Belirleyin

Kurgu denilince aklınız karışmasın. İyi bir fotoğraf çekmenin başlıca adımlarından biri neyi nasıl çekeceğinize karar vermekle başlar. İster profesyonel kamera ister telefon kullanın; hangi objenin nereye geleceğine karar vermeli ve kadrajınıza neyi almak istediğinizden emin olmalısınız. Bunu yapmak için hayalinizde ekranı eşit olarak 3’e bölebilirsiniz. Eğer bir nesneyi çekmek istiyorsanız, nesnenin baktığı yönde daha fazla boşluk bırakarak güzel bir bakış açısı yakalayabilirsiniz.

Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?
Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?

2) Işığı Doğru Ayarlayın

İyi fotoğraf çekmenin bir diğer yolu ise ışığı doğru ayarlamaktır. Doğru ışık açısı ile fotoğraflarınızın kalitesini artırabilirsiniz. Eğer bir objeyi çekiyorsanız, ışığın doğrudan objenin üzerine gelmesini sağlamalısınız. Böylece ışık almayan yerler daha koyu kalacaktır. Daha profesyonel bir çekim gerçekleştirmek isterseniz de taşınabilir ışık kaynaklarını kullanabilirsiniz. Eğer herhangi bir kaynağınız yoksa nesnelerin yerlerini değiştirerek doğru ışık açısını bulabilirsiniz.

3) Filtre ve Efektleri Deneyin

Kusursuz olarak gördüğünüz fotoğraflar, sandığınız kadar kusursuz değildir. İnternette ya da sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların çoğu bazı efektlerden ve işlemlerden geçerek daha estetik bir hal alıyor. Siz de fotoğraflarınızın renkleriyle oynayarak, kontrastlarını artırarak veya fotoğraflarınıza bazı uygulamalarla çeşitli filtreler uygulayarak harika bir görüntü elde edebilirsiniz.

Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?
Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?

4) Doğallığı Yakalayın

Özellikle son zamanlarda; sosyal medyanın da etkisiyle beraber kusursuzluğun peşine düştük ve bu anlayış, paylaştığımız fotoğraflara da yansıdı. An her şeydir ve anı yakalamak, hayata anlam katarak onu özel kılar. En güzel fotoğraflar her zaman anın yakalandığı ve doğallığın ön planda olduğu fotoğraflardır. Fotoğraf çekerken yakaladığınız flu görüntüyü her zaman hayal kırıklığı olarak görmemelisiniz. Flu görüntüler, hareketin ve eylemin devam ettiği hissini verir. Yolda veya herhangi bir yerde hareket halindeki objeleri çekerek doğal fotoğraflar elde edebilirsiniz.

5) İnsanların Arasına Karışın

Yeni yerler, bilinmeyen güzellikler… Fotoğrafçılığın ruhunda, merak duygusunun penceresi sonsuzluğa doğru açılır. Bilmediğiniz nice güzelliklerle karşılaşmak için sokağa çıkın ve Insanların arasına karışın. En güzel ışığın, objenin ya da manzaranın nerede karşınıza çıkacağını bilemezsiniz. Dışarısı sizin için en güzel fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlayacak ve bakış açınızı genişletecektir. Yeni deneyimler elde etmek, fotoğraf çekme konusundaki becerilerinizin de gelişmesini beraberinde getirir.

Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin Ne Yapmalıyız?

Bu yazımızda sizlere nasıl daha iyi fotoğraf çekilebileceğinden bahsettik. İyi ya da kötü çekilen her fotoğraf bir andır ve hayatınızdan bir parça taşır. Bu 5 yöntemi kullanarak hayal ettiğiniz kadrajı yakalayabilir, üzerinde oynayarak daha canlı ve renkli fotoğraflar elde edebilirsiniz. Çektiğiniz her fotoğrafla, nice güzel anılara... :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN