Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler

Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde ailemizle birlikte dışarı çıkmaya zamanınız ya da enerjiniz olmayabilir. Ancak bu durum keyifli vakit geçirmenize engel değil. Evde kalarak da vaktinizi unutulmaz anılar biriktirmek için kullanabilirsiniz. Bu yazımızda evde çocuklarınızla birlikte severek ve eğlenerek yapabileceğiniz aktivitelerden birkaç tanesini bulabilirsiniz.

Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler
Fasulye Deneyi - Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler

Fasulye Deneyi

Eğer çocuğunuzla yapacak eğlenceli ve öğretici bir etkinlik arıyorsanız fasulye deneyi tam sizlik! İhtiyacınız olan malzemeler, on adet kuru fasulye tanesi, şeffaf bir kap, pamuk ve su. İlk olarak şeffaf kabı pamukla kaplayın ve üzerine fasulyeleri yerleştirin. Ardından fasulyelerin üzerini tekrar pamukla örtüp ıslatın. Su miktarı çok fazla olmamalı, aksi takdirde bitkiniz çürüyebilir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra fasulyenizi takip ederek kuru kalmamasını sağlayacak şekilde sulayın. Birkaç gün içinde filizlenmeye başlayan fasulyeniz çocuğunuzda sabır, heyecan ve sorumluluk duygusunun gelişmesine yardımcı olacaktır.

Yapboz Günü

Çocuğunuzla birlikte seçtiğiniz yüzlerce parçadan oluşan bir görseli birleştirerek duvarınıza asabileceğiniz şahane bir tablo ortaya çıkarabilirsiniz. Yapbozlar hem çocuklarınızın eğlenceli vakit geçirmesini hem de yaratıcılığının ve zekasının geliştirmesini sağlar. Ayrıca bu aktiviteyle günün yorgunluğunu ve stresini de üzerinizden atabilirsiniz.

Yapboz Günü - Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler
Sessiz Sinema - Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler

Sessiz Sinema

Ev partilerinde sıklıkla oynanan sessiz sinemayı çocuklarınızla keyifli bir vakit geçirme aracı olarak değerlendirebilirsiniz. Hiçbir ek malzemeye ihtiyaç duymayacağınız bu oyunda eşit sayıda iki grup kurulur. Her gruptan bir oyuncu aklındaki filmi konuşmadan grup arkadaşlarına anlatmaya çalışır. Grup arkadaşları verilen sürede filmi bilmeye çalışırlar. En fazla filmi bilen grup kazanır.

Evet-Hayır Oyunu

Dikkat ve konsantrasyon gerektiren bu oyunda kazanmak için yapmanız gereken, karşınızdaki oyuncuya sorduğunuz sorularla oyuncunun evet ya da hayır cevabını vermesini sağlamaktır. Oyunda, oyunculardan biri soruları sorar, örneğin karşısındakine “En sevdiğin renk mavi mi?” sorusunu yöneltir. Diğer kişi ise cevap veren taraftadır ve evet ya da hayır demekten kaçınması, soruyu “En sevdiğim renk mavi” diye cevaplaması gerekir. Bu keyifli oyun sayesinde çocuğunuzla aranızdaki bağı güçlendirebilir ve birbiriniz hakkında bilmediklerinizi de öğrenebilirsiniz.

Evet-Hayır Oyunu - Nikola Tesla - Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler
Sıcak-Soğuk Oyunu - Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz En Eğlenceli Aktiviteler

Sıcak-Soğuk Oyunu

Çocuğunuzun mesafe algısını ve yönergeleri anlayarak sonuca ulaşabilme becerisini geliştireceği bu oyunda bir kişi ebe olur ve odanın dışına çıkartılır. Diğerleri ise küçük bir nesneyi odanın herhangi bir köşesine saklar. Sonrasında ebe odaya gelerek nesneyi bulmaya çalışır. Saklayanlar eğer ebe nesneye yaklaşırsa sıcak, nesneden uzaklaşırsa soğuk der. Böylece ebenin nesneyi bulmasına yardımcı olurlar.

Bu aktivitelerden bazılarını uygulayarak evde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Keyifli, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN