5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev

5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev

Bazı ev ziyaretlerimiz bizi oldukça şaşırtır, girer girmez “Bir ev nasıl bu kadar temiz, tozsuz ve düzenli olabilir?” sorusunun aklımızda dolaşmasına sebep olur. Siz de bazı profesyonel yöntemlerle tozları evinizden uzak tutarak evinize temiz ve düzenli bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Fazlalıklardan Kaçının

Temiz bir evin ilk kuralı fazlalıklardan kaçınmak ve lüzumsuz şeyleri görünür yerlere koymamaktır. Zaten sahip olduğunuz şeyleri yeniden satın almamalı deyim yerindeyse evinizi şişirmemelisiniz. Evinizi bir gemi gibi düşünün fazla eşya fazla yük demektir, onu ne kadar yükle doldurursanız tertemiz ve tozsuz bir ev hedefinize o kadar yavaş varırsınız.

Fazlalıklardan Kaçının - 5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev
Düzen Şart - 5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev

Düzen Şart

Yukarıda da bahsettiğimiz fazlalıklardan arınma şartını yerine getirdiğiniz halde hala evde içinize sinmeyen bir şeyler varsa, çözüm basit. Detaylara odaklanın ve evdeki nesnelerin de bir düzen oluşturmasını sağlayın. Kitaplar, kâğıtlar, giysiler ve varsa çocuk oyuncakları… Bunlar gündelik kullanımınız için göz önünde olmalı ise de onların her zaman düzenli bir görünüme sahip olmasına önem verin. Dağınıklığı önleyip, asgari düzeni sağladığınız zaman evinizde ufak tefek tozlar da olsa aşırı derece de temiz ve şık görünüme kavuşmuş olacaksınız.

Temizliği Terapiye Dönüştürün

Evinize dair büyük ya da küçük kararlar almanın, değişimi düşünmenin en güzel yolu evinizi ihtiyaçlarını fark etmektir. Düzenli olarak temizlik yaptığınızda evinizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını görür, buna göre yenilikler düşünebilirsiniz. Ev işlerini angarya olmaktan çıkarıp rahatlatıcı bir rutine dönüştürmenin yolu da düzenli temizlikten geçer. Çünkü evinizi düzenli temizlediğiniz için yorulmayacak sadece bundan keyif aldığınız için yapacaksınız.

Temizliği Terapiye Dönüştürün  - 5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev
Kontrol Etmeyi İhmal Etmeyin - 5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev

Kontrol Etmeyi İhmal Etmeyin

Düzeni ve temizliği sağlamanın bir diğer yolu da kontrolden geçer. Kullandığınız alandan ayrılmadan önce göz ucuyla bir kontrol etseniz dahi oradaki fazlalıkları görür, unutma ihmalinizin olduğu bardak, tabak vb. gibi nesneleri de orada biriktirmemiş olursunuz böylelikle yaşam alanlarınızı sürekli görmek istediğiniz gibi tutarsınız.

Acil Saklama Kutusu

Son olarak çat kapı misafirleriniz ya da yine düzeni sürdürmek için mutlaka bir acil eşya saklama kutunuz olsun. Gündelik olarak kullandığınız nesneleri bu kutuya koyarak daha sonra yeniden kullanabilir ve yarattığınız temiz ve düzenli ortamı sürdürebilirsiniz.

Acil Saklama Kutusu  - 5 Adımda Temiz ve Düzenli Bir Ev

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN