Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 5 Yolu

Mümkün olduğunca evde kalmanın son derece önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle, evde çalışmaya başlayan insanların sayısı da giderek arttı ve pek çok kişi için ev aynı zamanda ofis haline geldi. Bazı insanlar yolda vakit kaybetmediği ve bütün dikkat dağıtıcı etmenlerden uzaklaşarak kendisiyle baş başa kaldığı için evde çalışmayı tercih ediyor. Ancak bazıları için rahatlamakla ve kendine vakit ayırmakla özdeşleştirdiği bir mekânda iş yerinde olduğu kadar disiplinli ve verimli mesai saatleri geçirmek çok kolay olmayabiliyor. Eğer siz de ikinci gruba dahilseniz gelin, 5 adımda evden çalışmayı nasıl verimli hale getirebileceğinizi birlikte inceleyelim.

Günü Pijamalarınızla Geçirmeyin

Evden çalışan ve görüntülü görüşmelere katılmak zorunda olmayan pek çok kişi yataktan çıktığı kıyafetlerle masanın başına oturuyor. Kendinizi rahat hissettiğiniz şekilde çalışmanız tabii ki çok güzel ama çalışma saatlerinde vücudunuzun fazla rahatlamasını ve hatta mayışmasını muhtemelen istemezsiniz. Bu nedenle her sabah size kendinizi işte hissettirecek kıyafetler giyin ve güne hazır bir biçimde masa başındaki yerinizi alın.

Günü Pijamalarınızla Geçirmeyin - Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 5 Yolu
Odaklanmanıza Yardımcı Olacak Bir Çalışma Ortamı Oluşturun - Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 5 Yolu

Odaklanmanıza Yardımcı Olacak Bir Çalışma Ortamı Oluşturun

Ofis ortamının en önemli artılarından bir tanesi o mekânı çalışmakla özdeşleştirmeniz ve evden tamamen ayrı tutmanızdır. Evinizde de benzer bir verimlilik yakalayabilmeniz için size çalışmayı çağrıştıracak, dikkat dağıtıcı etmenlerden uzak ve sessiz bir ortam belirlemelisiniz. Uyuduğunuz oda ile çalıştığınız odayı ayırmak bu noktada çok işinize yarayacak.

Mesai Saatlerini Ciddiye Alın

Evden çalışan ebeveynler en iyi şekilde odaklandıkları anda çocukların odaya koşarak dalmasına çoktan alışmış olmalılar. Dikkat dağıtıcı dış etmenlere her zaman çözüm üretmek mümkün olmayabilir. Ancak kendi kendinizi baltaladığınız rutinleri fark ederek yola çıkabilirsiniz. Bir haftadır bekleyen çiçekleri tam da hafta içi gün ortasında sulamanızın şart olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. Bunun önüne geçmek için kendinize mesai saatleri belirleyebilir veya halihazırda mevcut olan mesai saatlerinizi daha katı şekilde uygulayabilirsiniz. Saati geldiğinde masa başındaki yerinizi alın; bu esnada aklınızdan geçen bütün fikirleri öğle arasına veya mesai sonuna bırakın.

Mesai Saatlerini Ciddiye Alın - Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 5 Yolu
Güne Başlarken İş Listesi Oluşturun - Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 5 Yolu

Güne Başlarken İş Listesi Oluşturun

Hedef odaklı çalışmanın verimlilik üzerinde oldukça olumlu etkileri bulunmaktadır. Her sabah masa başına geçtiğiniz anda ilk yaptığınız iş, o gün tamamlamanız gerekenlerin bir listesini hazırlamak olsun. Böylece zamanınızı iyi yönetebilir ve gün bittiğinde hedefinize ulaşmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Kaleminize Güvenin Ama Konuşmayı İhmal Etmeyin

İş arkadaşlarınızla aynı ofis ortamını paylaşmadığınızda iletişimin büyük bir kısmı yazışmalar ve e-postalar aracılığıyla yürütülür. Ancak yazılı iletişim her zaman konuşmanın yerini tutamayabilir. Telefonla veya görüntülü görüşme ile çok kısa sürede çözebileceğiniz bir sorun, yazışmalarla oldukça uzayabilir. İhtiyaç duyduğunuzda konuşmayı ihmal etmeyin; uzun yazışmalarla vaktinizi heba etmeyin.

Kaleminize Güvenin Ama Konuşmayı İhmal Etmeyin - Evden Çalışmayı Verimli Hale Getirmenin 5 Yolu

Devasa değişimlere gerek yok; alışkanlıklarınızda yapacak küçük düzenlemelerle evden çalışmayı çok daha verimli hale getirin!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN