Verimli Bir Gün Geçirmenin Yolları

"Zaman Yetmiyor!" çağımızın klişeleşmiş cümlelerinden biri. Oysa zamanı doğru yöneterek, her gününüzü verimli geçirmeniz mümkün. Boşa harcadığınız kıymetli zamanlarınızı bir araya getirdiğinizi düşünün, programlı bir günü çok daha faydalı geçirebilir, ekstra zaman bile yaratabilirsiniz. Yarından itibaren bu basit yöntemleri uygulamaya ne dersiniz?

Gün Boyu Zamanı Verimli Kullanmak için 5 Sabah Rutini

İster kendinizi doğal olarak uyanık ve üretken hissedin veya bir zombi beyin gücü ile uyanın bu ipuçları sabah rutininizi dönüştürmenize ve bütün gün sürecek olumlu bir mod ayarlamanıza yardımcı olur. Doğru sabah rutini ile başladığınızda her gününüzü verimli bir şekilde geçirirsiniz.

1. Güne limon suyu ile başla: Uyandığınızda limon suyu içmek enerji seviyenizi fiziksel ve zihinsel olarak yükseltir, gün boyu süren, düzenli ve doğal enerji verir. Tam emilimini sağlamak için sabah ilk iş olarak aç karnına içmeniz gerekir. Kahvaltıdan yarım saat önce içmeniz faydasını arttıracaktır.



2. Egzersiz yap: Vücudunuzu 10 dakika kadar kısa bir süre hareket ettirmek beyninizi rahatlatan ve reflekslerinizi kontrol altında tutan bir nörotransmitter olan GABA enzimini serbest bırakır. Her sabah bunu yapmak kontrol mekanizmaları ve enerji seviyelerini gün boyunca iyileştirir.

3. Kahvaltıya kadar ekran yok: Doğruca e-postalara, mesajlara daldığınızda, odağınızı kaybedersiniz ve başkalarının istek ve ihtiyaçlarına yenik düşersiniz. Günün o değerli ilk anlarında sakin ve rahatlatıcı bir şey yapmak çok daha sağlıklı.

4. Gerçek bir kahvaltı et: Sağlıklı bir kahvaltı, üretken bir günün kapılarını açar, size enerji verir, kısa süreli hafızanızı geliştirir ve daha yoğun ve daha uzun süre konsantre olmanıza yardımcı olur.

5. Gün için hedef koyun: Güne özgü hedefleri belirlemek, harekete geçmenize yardımcı olur. Hedeflerinizi ulaşılabilir birkaç adıma indirin ve optimum zamanı belirlerken (bu işi 40 dakikada bitireceğim gibi) kesin ifadeler kullanın.

İş Verimliliğini Arttırmak için 6 Yol

Evdeki rutinlerinizi tamamladıktan sonra ofise geldiniz. Gün asıl şimdi başlıyor. İş yerinde programınızı korumazsanız, sabahki veriminiz hızla ivme kaybedebilir. Bunun gerçekleşmemesi için aşağıdaki 6 yolu takip edin.

1. Çalışma alanınızı temizleyin: Dağınıklık, dikkatinizi işinizden uzaklaştırır. Diğer bir ifade ile temiz bir çalışma alanı programınıza kesintisiz devam etmenizi sağlar.

2. En zor gelen işi önce yapın: Bir başka deyişle, e-postalarınıza, mesajlarınıza bakmadan önce sabahınızı, yapmak istemediğiniz yoğunluk gerektiren bir şeye harcayın. Yapmak istemediğiniz bir işi nasıl kolayca hallettiğinize şaşıracaksınız.

3. İşinizi saatlere ayırın: Yapılacaklar listesi, bir şey unutmadığınızdan emin olmak için yararlıdır ve yaptığınız listeye zaman çerçeveleri eklediğinizde katlanarak daha etkili olur.

4. Sabah toplantılarını programda tutun: Toplantılar, programınızdaki aksaklıklara sebep olabilir, üretken bir sabahı mahvedebilirler. Her toplantı için uygun bir süre belirlerseniz programınızın dışına çıkmamış olursunuz.

5. Çoklu görev yapmayın: Çoklu görev, verimliliğinizi ve performansınızı düşürür, çünkü beyniniz yalnızca bir kerede yeterince odaklanabilir. Bir kerede iki şey yapmaya çalıştığınızda, beyniniz her iki görevi de başarıyla yerine getirebilme kapasitesinden yoksun kalır.

6. Hayır deyin: Yeni bir işe "hayır" demeniz, mevcut görevlerinize saygıdır ve size bunları başarıyla yerine getirme fırsatı verir. Hayır'ı kullanmayı öğrenin; verimliliğinizi arttırdığını göreceksiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN