Mükemmel Bir Yeni Yıl Hediyesi Seçmek İçin İpuçları

Sevdiğiniz insanlara hatırlandıklarını hissettirecek ve yüzlerini gülümsetecek bir hediye vermek için aslında bahanelere ihtiyaç yok. Ama bir vesile arıyorsanız eğer, mutluluğunuzu paylaşacağınız ve paylaştıkça çoğalacağınız yılbaşı vakti kapıda! Okullarda, işyerlerinde yapılan yılbaşı çekilişleriyle birlikte “Hediye olarak ne alsam?” sorusu akıllarda belirmeye başladı. Aile üyelerine, arkadaşlara, dostlara ve sevgiliye verilmek istenen hediyeler de bunun üzerine eklenince hummalı bir arayış ortaya çıktı. Bu yolculuğunuzda size destek olabilecek bazı ipuçlarını derledik.

Klişelerden Uzak Durun, Yaratıcı Olun

İlk olarak, yılbaşındaki hediye değiş tokuşunu usul gereği yapmanız gereken bir ritüel olarak görmeyin. Bunu ince ince düşünerek inşa edeceğiniz bir süreç olarak yaşayın. Hediye söz konusu olunca ilk akla gelen klişelerden kaçınıp işin içine yaratıcılığınızı katın. Böylece, hem hediye seçimi sizin için çok daha keyifli hale gelecek hem de paketi açtığı anda karşı tarafın yüzünde beliren içten gülümsemeyi göreceksiniz.

Klişelerden Uzak Durun, Yaratıcı Olun - Mükemmel Bir Yeni Yıl Hediyesi Seçmek İçin İpuçları
Hediyeniz Karşıdaki Kişiye Özel Olsun - Mükemmel Bir Yeni Yıl Hediyesi Seçmek İçin İpuçları

Hediyeniz Karşıdaki Kişiye Özel Olsun

Otuz yaşlarında herhangi bir kadına verebileceğiniz bir hediye ne yazık ki yaratıcı değildir. Hediyenizi kişiselleştirerek yola çıkın. Karşınızdakinin kişisel özelliklerini bir gözden geçirin. Hatta daha kolay ilham yakalamak için bu özelliklerden bir liste yapın. Eğer hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığınız bir iş arkadaşınıza hediye almayı planlıyorsanız onu tanımak için fırsat yaratın. Bir kahve içmeye davet edin veya öğle yemeğine onunla çıkın.

Hediyenize Kendinizden Bir Şeyler Katın

Yeni yıl hediyeleri aslında sizden karşınızdaki kişiye bir mesaj iletir. Bu mesajın ne olacağına ve bu hediye yoluyla nasıl iletileceğine karar verirken dilediğiniz kadar özgürsünüz. Bu nedenle, hediyenizin sizden bir şeyler taşımasına ve aranızdaki ilişkiyi yansıtmasına özen gösterin. Mesela, laf arasında geçen ufacık bir ayrıntıyı yakalayın, unutmayın ve o noktaya referans veren bir hediye alın. Böylece kulağınızın hep onda olduğunu karşı tarafa anlatın.

Hediyenize Kendinizden Bir Şeyler Katın - Mükemmel Bir Yeni Yıl Hediyesi Seçmek İçin İpuçları
Hediyenizi Bir Deneyime Dönüştürün - Mükemmel Bir Yeni Yıl Hediyesi Seçmek İçin İpuçları

Hediyenizi Bir Deneyime Dönüştürün

Eşyaların belirli bir ömrü vardır ama yaşadığımız deneyimlerin anısı sonsuza kadar bizimle kalır. Hediye verirken de karşı tarafın aklında kalacak, gülümseyerek hatırlayacağı ve sizinle birlikte anacağı bir deneyim yaratmaya çalışın. Civardaki konserleri, etkinlikleri veya restoranları inceleyerek yola çıkabilirsiniz. Ama kendinizi bu şekilde sınırlamayın. Kahve makinesinin yanına karşınızdakinin muhakkak denemesini istediğiniz küçük bir kahve paketi ekleyerek de bir deneyim yaşatabilirsiniz.

Bonus: Not Yazın

İnce ince kurguladığınız hediyenizi vermeden önce paketin üzerine içten bir not iliştirmeyi unutmayın. Birilerine iyi gelmek, birilerini mutlu etmek hayattaki en kıymetli hislerden biri. Mesajınızı cümlelere dökün ve karşınızdaki insana sizin için değerli olduğunu anlatın.

Bonus: Not Yazın - Mükemmel Bir Yeni Yıl Hediyesi Seçmek İçin İpuçları

Hala alacağınız hediyeler konusunda aklınızda soru işaretleri varsa moraliniz bozulmasın. Bazen tek ihtiyacınız olan, yaratıcılığınızı tetikleyecek küçük bir ipucudur. Bunun için Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan mağazaları gezerek işe başlayabilirsiniz. Aradığınız hediye karşınıza çıktığında onu muhakkak tanıyacaksınız.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN