Kadınların Sahip Oldukları Gücü Keşfetmelerine Yardımcı Olacak Öneriler

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadınlar Günü olarak tanınan 8 Mart yaklaşıyor. 8 Mart’ta dünyanın dört bir tarafında kadınların toplumsal olarak kadına biçilen roller sebebiyle maruz kaldıkları sosyal, ekonomik ve siyasal ayrımcılıklara dair farkındalık yaratılıyor ve bu konulara dair kadınların verdikleri mücadelelere ve elde ettikleri başarılara dikkat çekiliyor. Bahsi geçen toplumsal rollerin ve cinsiyetçi yaklaşımların kadınların gündelik hayatını doğrudan etkilediğini göz önünde bulundurarak, bu haftaki yazımızı kadınların sahip oldukları gücü keşfetmelerine ve bu sayede karşılarına çıkan engellerin üstesinden gelmelerine yardımcı olacak önerilere ayırdık!

Kendinize İnanın ve Hayallerinizin Peşinden Koşun

Dünya genelinde kadınların oy kullanma hakkının olmadığı veya iş hayatında yer alamadığı dönemler yaklaşık 100 yıl kadar geride kalmış olabilir. Ancak kadınların neyi yapabileceği ve neyi yapamayacağına dair çeşitli yargılar ne yazık ki günümüzde de var olmaya devam ediyor. Bütün kadınların farklı insanlar olduklarını, bu sebeple birbirlerinden farklı ilgi alanlarına ve yeteneklere sahip olduklarını hatırlayın. Sizin hayalinizi gerçekleştirmiş çok sayıda kadın olmaması, bu hedefinizin peşinden gitmenize engel olmasın. Başkaları ne derse desin, kendinize inanın ve isteklerinizi başarabileceğinizden emin olun.

Kendinize İnanın ve Hayallerinizin Peşinden Koşun  - Kadınların Sahip Oldukları Gücü Keşfetmelerine Yardımcı Olacak Öneriler
Toksik İlişkileri Geride Bırakmaktan Korkmayın - Kadınların Sahip Oldukları Gücü Keşfetmelerine Yardımcı Olacak Öneriler

Toksik İlişkileri Geride Bırakmaktan Korkmayın

Bazı iletişim biçimlerinin ve insan ilişkilerinin size kendinizi iyi hissettirmediğini, ayağınızın altındaki zemini sarstığını, sizi aşağı çektiğini cinsiyetiniz fark etmeksizin deneyimlersiniz. Toksik ilişki olarak adlandırılan ve size iyi gelmediği halde alışkanlıklardan dolayı sürdürdüğünüz bu diyalogları geride bırakmaktan çekinmeyin. Hafiflediğinizi hissedeceksiniz.

Bedeninizle Barışın

Kadınların nasıl görünmesi ve nasıl giyinmesi gerektiğine, “mükemmel” kadın vücudunun ne olduğuna dair herkesin bir fikri var. Bedeniniz üzerinde sadece sizin söz hakkınız olduğunu ve herkesin estetik algısının birbirinden farklı olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Başkalarının zihninde yer alan bir “mükemmel” tanımına uyum sağlamak yerine kendi arzularınıza odaklanın. Yapmak istediğiniz değişiklikleri yapın; ancak değiştiremeyeceğiniz fiziksel özelliklerinizden dolayı bedeninize savaş açmayın. Kendinize has bir güzelliğiniz olduğunu asla unutmayın.

Bedeninizle Barışın - Kadınların Sahip Oldukları Gücü Keşfetmelerine Yardımcı Olacak Öneriler
Başka Kadınlarla Yan Yana Gelin, Dayanışın  - Kadınların Sahip Oldukları Gücü Keşfetmelerine Yardımcı Olacak Öneriler

Başka Kadınlarla Yan Yana Gelin, Dayanışın

Yaşadığınız can sıkıcı karşılaşmaların size özel olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak başka kadınlarla fikir alışverişi yaptığınızda fark edeceksiniz ki çok sayıda kadın evde, ailesiyle kurduğu ilişkilerde, partneriyle, işyerinde, sokakta veya toplu taşımada sizinkilere benzer sıkıntıları deneyimliyor. Bu deneyimleri paylaşmaktan, diğer hikâyeleri dinlemekten ve bu sayede inşa edilen ilişkilerden güç almaktan geri durmayın. Ne demek istediğinizi bilen ve sizi anlayan birileriyle konuşmak bile kendinizi inanılmaz iyi hissetmenize yardımcı olacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN