Evde Uygulayabileceğiniz Egzersiz Önerileri

Düzenli egzersiz yapma fikri daima aklınızın bir köşesinde duruyor ama harekete geçmekte zorluk mu çekiyorsunuz? Egzersizin hayatınızı çok olumlu etkileyeceğinin farkındasınız ama nereden başlayacağınıza dair soru işaretleriniz mi var? O zaman doğru yerdesiniz! Herhangi bir spor salonuna kaydolmanız veya büyük ölçekli bir plan yapmanız gerekmeden evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz egzersiz önerilerini sizin için derledik. Size en cazip geleni seçerek başlayın, hayatınıza hareket katın!

Güneşi Selamlayarak Yeni Bir Güne Başlayın

Yoganın en önemli pratiklerinden bir tanesi “Surya Namaskar” olarak da adlandırılan güneşi selamlama akışıdır. Nefes alışverişleriyle senkronize şekilde yapılan hareketlerden oluşan güneşi selamlama; vücudunuzun uyanmasına ve omurganızın açılmasına yardımcı olur. Herhangi bir eğitmene ihtiyaç duymaksızın internet üzerinden kolaylıkla öğrenebileceğiniz bu pratikle hem esnekliğinizi artırabilir hem de güne dinamik bir başlangıç yapabilirsiniz.

Güneşi Selamlayarak Yeni Bir Güne Başlayın - Evde Uygulayabileceğiniz Egzersiz Önerileri
Kondisyonunuz İçin İp Atlayın - Evde Uygulayabileceğiniz Egzersiz Önerileri

Kondisyonunuz İçin İp Atlayın

Hem kan basıncınızı düzenlemek hem de akciğer kapasitenizi artırmak için en etkili yöntemlerden biri ip atlamak! Her gün sadece 5 dakikanızı ip atlamaya ayırarak vücudunuzda ve ruh durumunuzda gerçekleşecek mucizevi değişimlere tanık olabilirsiniz. Hayatınıza katacağınız minik bir alışkanlıkla bir yandan daha dinç ve zinde olacaksınız, diğer yandan beyninizin daha fazla endorfin salgılamasını sağlayarak mutlu hissedeceksiniz. Tek dikkat etmeniz gereken evin içindeki eşyalara çarpmamak!

Sıkı ve Esnek Bir Vücut İçin Pilates İmdadınıza Yetişecek

Pilates yapmaya başlamak için bir salona kaydolmanız aslında şart değil. Pilates bandı veya topu edinmek için küçük bir bütçe ayırıp online videoları inceleyerek hemen yola koyulabilirsiniz. Düzenli pilates yapmak hem postürünüzü düzeltmenize hem de vücudunuzu sıkılaştırmanıza yardımcı olur. Ancak ilk aşamada fazla ihtiraslı davranmamakta ve temel hareketlerle başlangıç yapmakta fayda var.

Sıkı ve Esnek Bir Vücut İçin Pilates İmdadınıza Yetişecek - Evde Uygulayabileceğiniz Egzersiz Önerileri
Ağırlık Çalışarak Kaslarınızı Güçlendirin - Evde Uygulayabileceğiniz Egzersiz Önerileri

Ağırlık Çalışarak Kaslarınızı Güçlendirin

Kondisyonunuzu artırmanıza yardımcı olan aerobik egzersizler, vücudunuzu güçlendirmeniz ve fit bir görünüme sahip olmanız için yeterli değildir. Vücut ağırlığınızdan faydalanarak veya dambıl kullanarak yapacağınız çalışmaları da egzersiz programınıza dahil etmelisiniz. Ancak birden kendinizi fazla zorlamamaya ve herhangi bir sakatlığa yol açmamaya dikkat edin.

Kalori Yakmanın En Eğlenceli Hali Dans!

Günlük rutininize hareket katmanın, enerji harcayarak hafiflemenin en keyifli yollarından biri de dans etmek. Üstelik zumbadan salsaya, oryantalden folklora deneyebileceğiniz sayısız seçenek mevcut. Size en çok hitap eden dans çeşidinde karar kılın ve kendinizi müziğin ritmine bırakın!

Kalori Yakmanın En Eğlenceli Hali Dans! - Evde Uygulayabileceğiniz Egzersiz Önerileri

Evden dışarı adım atmanıza dahi gerek olmadan yapabileceğiniz egzersizlerle hayatınızın temposunu yükseltmeye hemen başlayın.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN