Yılbaşı Gecesi için Yemek Tarifleri

Yeni yıl, aileleri ve arkadaşları muhteşem sofralar etrafında keyifle birleştirir. Zengin yemek kültürümüzün ışığında çorbadan ana yemeğe, mezeden tatlıya sizler için harika bir menü hazırladık.

Yılbaşı Sofrası için Pratik Tarifli Etkileyici Menü

Evde sevdiklerinizle birlikte olacağınız bu yılbaşı sofrasında onları renkli bir çorba ile karşılamaya ne dersiniz? İşte harika bir çorba:

Pancar Çorbası

Malzemeler: 750 gram kırmızı pancar, 2 adet orta boy soğan, 2 çorba kaşığı margarin, 3 su bardağı su, 1 su bardağı krema, tuz, karabiber.

Pancarları yıkayıp, suda haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Süsleme için iki çorba kaşığı pancarı ayırıp, kalanları küp küp doğranmış soğanlar ile birlikte yağda kavurun. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca 3 su bardağı su ile kremayı ilave edin. 15-20 dakika sonra çorbayı blenderdan geçirdikten sonra tuz ve karabiberini ilave edin. Bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Tabaklara aldıktan sonra kalan pancarlar ile süsleyip servis yapın.

Muhteşem yeşil beyaz rengi ile önce gözleri doyuracak özel bir lezzetle devam edin.

Ispanaklı Peynirli Rulo Krep Sarma

Malzemeler: 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 kâse doğranmış ıspanak, tuz, pul biber, aldığı kadar un, 200 gr labne peyniri.

Ispanak ezilene kadar labne peyniri hariç diğer malzemelerle birlikte blenderdan geçirin. Krep tavasına az miktarda sıvı yağ konularak içerisine 1 kepçe karışımdan koyun ve iki taraflı pişirin. Soğuduğu zaman içerisine labne peyniri koyarak rulo yapın ve parmak kalınlığında kesin. Kürdan batırarak yılbaşı sofranıza ekleyin.

- Ana yemek için damak çatlatan bir lezzete ne dersiniz?

Portakallı Bonfile

Malzemeler: 6 dilim bonfile (ince şeritler halinde doğranmış), 2 adet portakal, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı susam yağı, 2 adet orta boy havuç, 3 dal taze soğan, 2 çorba kaşığı soya sosu.

İnce ince rendelediğiniz portakal kabuklarını ve suyunu, şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra marine suyunu bir başka kaba alarak, etleri hafif kızdırılmış sıvıyağ ve susam yağında pembeleşene kadar kavurun. Yine şerit şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Taze soğanları, yeşil kısımları da dâhil olacak şekilde kıyın ve tavaya ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra soya sosu ve marine suyunu da ilave ederek, 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav, patates püresi veya makarna ile salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

- Evet, sıra geldi tatlıya... Mükemmel bir son dokunuş için bu pratik ve şık görünümlü lezzeti seçtik.

Sultan Lokumu

Malzemeler: 1 paket margarin, 2, 5 su bardağı un, 2 su bardağı şeker,1 litre süt,1 paket vanilya, 1 su bardağı Hindistan cevizi,1 su bardağı iri kıyılmış ceviz,1 tatlı kaşığı tarçın.

Margarini bir tencereye koyup eritelim, unu ilave edip kavuralım. Şekeri ilave edip kavurmaya devam edelim. Sütünü yavaşça ekleyip karıştıralım. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek kısık ateşte karıştırmaya devam edelim. Ocaktan alıp vanilya ile karıştıralım. Mikserle 10 dakika çırpalım, buzdolabına koyup 1-2 saat bekletelim. Dolaptan çıkarıp elimizde küçük toplar yapalım, ortasını açıp içine bir iki parça ceviz tarçın karışımından koyup tekrar topları kapatıp, Hindistan cevizine bulayalım. Şık kürdanlar kullanarak gururla servis yapın.

Yılbaşı gecesi aile ve dostlarla kutlanacak yeni bir başlangıç için özenle hazırlanılması, hediyelerin seçilmesi, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi için en özel zamandır. Fakat unutmayın, yeni bir yıla giden yol, sıcak bir ambiyansta lezzetli sofralardan geçer :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN