Bayrama Özel Pratik Tatlı Tarifleri

Bir bayram daha geldi çattı! Sabah erkenden kalkılacak, bayramlıklar giyilecek, aile ziyaretleri yapılacak ve tabii ki eve gelen misafirler ağırlanacak. Ne var ki bayramın bir o kadar önemli bir kısmı da bayram lezzetleri! Misafir ağırlamayı ya da bayram ziyaretleri sırasında yanınızda tatlı götürmeyi planlıyorsanız eğer, bu yazıda vereceğimiz pratik tatlı tarifleri çok işinize yarayacak!

BAYRAMA ÖZEL PRATİK TATLI TARİFLERİ

İrmik Pare Tatlısı Tarifi
Bayram tatlılarımızın olmazsa olmazı irmiğin kullanıldığı en nefis tatlılardan biri de irmik pare tatlısı diyebiliriz.

Malzemeler
2 yumurta
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
5 çorba kaşığı irmik
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
3,5 su bardağı şeker
5 su bardağında su
Yarım limonu suyu

Yapılışı
Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabına un ile diğer malzemeleri de koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Sonra da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Bu şekillerin her tarafını irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin, üzerine de fındık batırın. Sıra geldi pişirmeye… 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirdikten sonra sıcacık şerbeti üzerine dökün. İrmik pareniz servise hazır.

Yeşil Çay Sabunu - BAYRAMA ÖZEL PRATİK TATLI TARİFLERİ

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Adeta bir klasik olan havuçlu cevizli tarçınlı kek, katmanlı lezzeti ve nispeten hafif olması ile bayram için de son derece uygun, pratik bir tatlı olarak öne çıkıyor.

Defne Sabunu - BAYRAMA ÖZEL PRATİK TATLI TARİFLERİ

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet küçük boyutta havuç
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Yapılışı
İlk olarak havuçları yıkayıp soyarak rendeleyin. Suyunu sıkmayı da unutmayın. Derin bir kapta yumurta ve şeker, köpük köpük olana dek mikser ile iyice çırpın. Süt ve sıvı yağ ilave ederek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Un miktarını kıvamına göre ayarlamayı unutmayın. Malzemeleri bir defa daha mikser ile karıştırıp içine havuç, ceviz ve tarçın katın. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırdıktan sonra, kullanacağınız kek kabını yağlayıp, karışımı kaba aktarın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Güzelce kabaran kekiniz servise hazır!

Çikolatalı Muzlu Muhallebi

Sütlü tatlı sevenler için çikolatalı muzlu muhallebi bayramda muhteşem bir tercih olacaktır. Üstelik 15 dakikada hazırlamanız mümkün!

Malzemeler
1 kg süt
2 adet muz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Ceviz, fındık, Hindistan cevizi
1 adet hazır çikolatalı sos
1 adet vanilya

Zeytinyağı Sabunu  - BAYRAMA ÖZEL PRATİK TATLI TARİFLERİ

Yapılışı
Süt, un, şeker ve vanilya ile yoğun kıvamlı bir muhallebi hazırlayın. Karışımı ocaktan alıp içine muzları da ekleyerek robottan geçirin. Başka bir tencerede çikolatalı sosu hazırlayın. Servis yapacağınız kâselere 1 kepçe çikolatalı sos, 1 kepçe muzlu muhallebi ve sonra da 1 kepçe daha çikolata sosu koyun. Muz ve fındıkla üzerlerini süsleyerek buzdolabına kaldırın. Dolapta 2 saat kadar beklettikten sonra leziz mi leziz çikolatalı muzlu muhallebiniz servise hazır olacak.

Hadi o zaman, bayram için kolları sıvayıp birbirinden güzel tatlılar hazırlama ve tatlı yiyip tatlı konuşma vakti! Şimdiden iyi bayramlar.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN