Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yemek yiyeli birkaç saat geçti, mideniz kazınıyor ancak aklınıza gelen tüm atıştırmalıklar bol kalorili, yağlı ve bol şekerli… Eğer durum böyleyse, günlük rutininizde bir değişiklik yapmanız ve sağlıksız atıştırmalıkları sağlıklı ama bir o kadar lezzetli ve besleyici alternatifleriyle değiştirmenin vakti geldi de çattı demektir. Bu yazıda size çeşitli sağlıklı atıştırmalık önerilerinde bulunacağız.

Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar

Kabak Cipsi

Cips yemeye bayılıyorsunuz ama son derece yağlı ve kalorili olması sebebiyle uzak mı duruyorsunuz… Sizin için sağlıklı bir alternatifimiz var: Kabak cipsi! Fırında kolayca hazırlanan leziz kabak cipsi, açlık bastırdığı zaman imdadınıza koşacak. Peki kabak cipsi nasıl hazırlanır?

Yıkayıp kuruladığınız kabakları zar inceliğinde halka halka dilimleyin. Fırın tepsisine kabak dilimlerini tek sıra olarak dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı sürün. Toz parmesan serpiştirin, deniz tuzu ve kırmızı toz biber ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kabak cipsiniz servise hazır!

Kinoalı Tarifler

Kinoa gluten içermemesinin yanı sıra yüksek protein oranına sahip, düşük kalorili, dokuz temel aminoasidin tamamını barındıran, adeta mucizevi bir besindir. Tatlı ve tuzlu pek çok tarife uygulayabileceğiniz kinoa ile açlığınızı bastırırken eşsiz lezzetlerin tadını çıkaracaksınız. Kinoalı salatalar, tatlılar, hatta ana yemekler bile hazırlayabilir, kalorili gıdaların yerine kinoa kullanarak hem besin değeri yüksek, hem de sağlıklı lezzetlere ulaşabilirsiniz.

Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar
Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar

Patlamış Mısır

Evet, doğru okudunuz, patlamış mısır! Yağsız ve tuzsuz hazırlandığı sürece düşük bir kaloriye sahip olan patlamış mısır, lif yönünden de son derece zengin. Evde film izlerken ya da yolda açlık bastırdığında tercih edebileceğiniz, hazırlaması kolay, sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız, bir klasik olan patlamış mısırdan şaşmayın.

Sebze ve Humus

Protein açısından zengin, tokluk hissi veren ve içindeki besinler sebebiyle serotonin salgılanmasını hızlandırarak doğal antidepresan işlevi gören humus, sağlıklı bir atıştırmalık için enfes bir malzeme olacaktır. Havuç, tatlı patates gibi sebzeleri humusla beraber yiyerek lezzetli bir ara öğüne kavuşabilirsiniz.

Açlığınızı Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar

Ufak bir araştırma yardımıyla çok daha fazla sağlıklı atıştırmalık tarifine ulaşmanız mümkün. Afiyet olsun!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN