Mevsim Geçişinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek Yiyecekler

Malum, yazdan sonbahara geçiş sürecinde hasta olma riski büyük oranda artıyor. Peki bünyemizi korumak, hastalıklardan uzak durmak, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için beslenme düzenimizi ne gibi yiyecekler ile güncelleyebiliriz? Bu yazıda bağışıklık güçlendirmek için tüketebileceğiniz yiyecek ve içecekleri sıralayacağız.

Kuruyemiş

Fındık, badem ve ceviz gibi yağlı tohumlar, E vitamini, çinko, magnezyum, omega 3 gibi vitamin, mineral ve yağ asidi içermeleri sebebiyle, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptirler. Bu kuruyemişleri çiğ tüketmek daha faydalıdır. Fakat kalorileri ve yağ oranlarının yüksek olması sebebiyle ölçülü tüketmeye dikkat etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Balık

Balıklar omega 3 ve protein yönünden zengin olmanın yanı sıra A ve B vitamini de içerirler, dolayısıyla bağışıklığı güçlendirme konusunda etkilidirler. Düzenli olarak ızgarada, fırında ya da buğulama yoluyla mevsim balıklarını tüketmeniz, mevsim geçişlerinde hasta olma ihtimalinizi düşürecektir.

Balık - Mevsim Geçişinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek Yiyecekler
Greyfurt - Mevsim Geçişinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek Yiyecekler

Greyfurt

Mucizevi meyve greyfurtsuz olmaz! C vitamini yönünden son derece zengin olan greyfurt, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanmamak ya da bu hastalıklarla savaşmak için de son derece idealdir. Kuvvetli bir bağışıklık sistemi için gereken diğer besinleri de içerir.

Keten Tohumu

Omega 3 maddesinin bitkisel anlamda en iyi kaynağı diyebileceğimiz keten tohumu, güçlü bir antioksidandır. Solunum yolu iltihaplarına yakalanma riskini azaltmak için günde bir kaşık keten tohumu yağı içmeniz son derece faydalı olacaktır.

Mantar

Mantarlar nice yemeğe tat katmalarının yanı sıra B ve C vitamini, envaiçeşit kalsiyum ve mineral ile lif içerdikleri için, bağışıklık sistemini güçlendirirler. Bunun yanı sıra, bedeni enfeksiyonlardan koruyan beyaz kan hücrelerinin üretimini de arttırırlar.

Mantar  - Mevsim Geçişinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek Yiyecekler
Tarçın - Mevsim Geçişinde Bağışıklığınızı Güçlendirecek Yiyecekler

Tarçın

Pek çoğumuzun kokusuna tutkun olduğu tarçın, kan şekerini düzenleyici özelliğe sahip. Meşhur kahve dükkanlarında chai latte ya da chai tea latte olarak adlandırılan içecekler çay, süt ve tarçın içermeleri sebebiyle bağışıklık sistemi için faydalı. Yazdan sonbahara geçiş döneminde, hazır havalar da serinlemişken tarçınlı içecekler tüketmeniz hem keyifli hem de sağlıklı olacaktır. Ancak şeker içermeleri sebebiyle ölçülü tüketilmesi çok önemli.

Sonuçta sonbahara merhaba derken sağlığımızı da unutmamamız gerekiyor. Herkese mutlu sonbaharlar!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN