İftar Sofralarınıza Lezzet Katacak 5 Tatlı Tarifi

Ramazan ayı tüm bereketiyle güzel ülkemizi selamladı. Mutfakları tatlı bir telaş sardı. İftar sofralarını şenlendirecek yemek tarifleri dilden dile dolaşmaya başladı. “Akşam ne pişirsem?”, “Hangi misafirleri ağırlasam?”, “Nasıl güzel sofra kursam?” soruları akılları kurcalar oldu.

Yemekten ve sofradan ziyade herkesin dört gözle beklediği tatlı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ın en önemli konusu olacak. Geleneksel tatlılar modern tatlılarla yarışacak, sofraları donatacak. Çaya eşlik ederek muhabbeti tatlı kılacak, damaklarda ayrı bir lezzet bırakacak. Çocuklardan büyüklere herkes yemekten sonra gelecek olan tatlının yolunu gözleyecek. Tatlı bu kadar önemli olunca tabii ki herkes o akşam hangi tatlıyı yapacağını düşünecek. Hiç dert değil! Bizim bu konuda oldukça tatlı önerilerimiz ve tariflerimiz var. Siz de mutlaka deneyin, iftar sofralarınızı güzelleştirin.

İftar Sofralarınıza Lezzet Katacak 5 Tatlı Tarifi

Sofraların Süslü Gelini: Güllaç

Ramazan’ın en geleneksel tatlısı, sofraların süslü gelini Güllaç tarifimizi denemenizi öneriyoruz.

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
12 adet güllaç yaprağı
3 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:
Nar ya da çilek
4 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)

Yapılışı
Derin bir tencereye sütü ekleyin ve içine şekeri ilave edin. Vanilini de ilave ettikten sonra şeker eriyinceye kadar karıştırarak sütü ısıtın. 2 su bardağı cevizi iyice ezin. Ardından güllacı koyacağınız kabı alın. Altına 1 kepçe süt dökün. Güllaç yaprağını koyun. Üzerine cevizleri dökün. Daha sonra aynı işlemi diğer güllaç yapraklarıyla da tekrarlayın. Son katı da ekledikten sonra güllacın üzerine kalan cevizleri serpiştirin. Nar ya da çileklerle süsleyin ve buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra servis yapın.

Lezzeti Uzun Süren Damla Sakızlı Muhallebi

Malzemeler
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 küçük parça damla sakızı
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı krema

Servisi için:
5 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı
Sütü, unu, pirinç ununu ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Ocakta pişirmeye başlayın. Topaklanma olmayacak şekilde güzelce karıştırın. Damla sakız tanelerini iyice ezin. Krema ile birlikte muhallebinin içine ilave edin. Muhallebiyi kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Son olarak muhallebinin içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırmaya devam edin. Göz göz olup kıvam aldıktan sonra muhallebiyi ocaktan alın. Kâselere servis yapın. Üzerine ince çekilmiş Antep fıstıklarını serpiştirin. Soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra muhallebileri servis yapın.

Avokadolu Kolay Pizza - Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi
İftar Sofralarınıza Lezzet Katacak 5 Tatlı Tarifi

Kahvenin En Yakın Arkadaşı: Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı parça çikolata
Aldığı kadar un

Yapılışı
Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta karıştırın. Sıvı yağ ve yumurtayı da ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Azar azar unu da ilave ederek iyice karıştırmaya devam edin. Oluşan hamuru kulak memesi kıvamına gelecek şekilde güzelce yoğurun. Hamurdan orta büyüklükte parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın. Tepsiye yağlı kâğıt serin ve hamur parçalarını kâğıda aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kurabiyeler çatlayıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyeleri kahvenin yanında servis yapın.

Osmanlı’nın Sevilen Tatlısı: Keşkül
Bir adet lavaş ve avokado ile mi? Evet, yanlış duymadınız. Tam olarak öyle!

Malzemeler
5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı toz badem
2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Servisi için:
2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı
Sütü, yumurta sarısını, toz şekeri, buğday nişastasını ve toz bademi derin bir tencerede karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayan keşkül karışımına rendelenmiş Hindistan cevizini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Pişirdiğiniz keşkülü kâselere ilave edin. Üzerini çiğ badem ve Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuması için buzdolabına koyun. Ardından sevdiklerinize servis yapın.

Avokadolu Kolay Pizza - Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi
İftar Sofralarınıza Lezzet Katacak 5 Tatlı Tarifi

Modern Ama Bizden: Supangle

Malzemeler
1 litre süt (5 su bardağı)
1.5 çay bardağı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası
1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
3 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 adet yumurtanın sarısı
80 gr kadar bitter çikolata (1 paket )
1 paket vanilya

Malzemeler
Hindistan cevizi
Fındık veya fıstık

Yapılışı
Yumurta sarısı ve 1 su bardağı sütü derin bir tencereye koyun, iyice karıştırın. Üzerine toz şekeri, kakaoyu, nişastaları, unu ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Kalan sütü de karışımın içinde koyun. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayan tatlıya küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyince supangleyi kâselere bölüştürün. Buzdolabında 2 saat kadar soğutun. Daha sonra servis yapın.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN