Hafif Bir Akşam Yemeği İçin Deneyebileceğiniz Tarifler

Havalar ısındı, mevsim tüm güzelliğiyle devam ediyor. “Bu sıcak havalarda da ağır yemek hiç çekilmiyor” diyorsanız, bizim de aynı fikirde olduğumuzu bilmelisiniz. Bunun sebebi yükselen vücut ısısıyla birlikte gelen terleme ve onunla kaybedilen minerallerdir. Ağır beslenmek ise, zaten yorgun düşmüş vücuda daha çok yükleneceği için hiç tavsiye edilmiyor. O yüzden sizlere hafif, besleyici ve sağlıklı yaz tarifleri hazırladık.

Ton Balıklı Makarna Salatası: (3 kişilik)

Malzemeler:
1 paket makarna
2 kutu ton balığı
15 cherry domates
1 konserve mısır
10-15 zeytin
1 kırmızı biber
Zeytinyağı

Ton Balıklı Makarna Salatası: (3 kişilik) - Hafif Bir Akşam Yemeği İçin Deneyebileceğiniz Tarifler

Hazırlanışı

Makarnayı haşlayın ve suyunu süzüp kenara ayırın. Zeytinlerin çekirdeklerini ayırın, domatesleri ve biberi isteğinize göre doğrayın. Zeytinyağını zeytin, domates ve biber, mısır ve ton balığıyla beraber harmanlayın. İsteğinize göre karışıma tuz, karabiber de katabilirsiniz. Makarnayı, hazırladığınız bu karışımla harmanlayarak lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine fesleğen veya nane yaprağı katarak daha da leziz bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Protein Deposu Humus: (4 kişilik) - Hafif Bir Akşam Yemeği İçin Deneyebileceğiniz Tarifler

Protein Deposu Humus: (4 kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 çay bardağı tahin
4-5 büyük diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam kimyon ve tuz
Kırmızı toz biber
Maydanoz

Hazırlanışı

Nohutları, üzerini kapatacak kadar suda yumuşayıncaya dek haşlayın ve suyunu süzdükten sonra kabuklarını ayıklayın. Sarımsakları havanda dövün ve diğer malzemelerle beraber mutfak robotunda krema haline gelene kadar karıştırın. Humusu tabağa yayın sonra üzeri için zeytinyağı ve kırmızı toz biberi sos tenceresinde ısıtın. Ardından da maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Humusunuz hazır! Dilerseniz içine pastırma veya sucuk da katabilirsiniz. Protein ve karbonhidrat açısından da oldukça zengin olan bu lezzetli yemeği sporla uğraşanlara da şiddetle tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Yaz Sofralarının Vazgeçilmezi Kabak Mücver: (3 kişilik)

Malzemeler:
3 orta boy kabak
Bir tutam tuz ve karabiber
3 yumurta, yarım su bardağı un
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz

Yaz Sofralarının Vazgeçilmezi Kabak Mücver: (3 kişilik) - Hafif Bir Akşam Yemeği İçin Deneyebileceğiniz Tarifler

Hazırlanışı

Kabakları rendeleyin. Soğan, maydanoz ve isteğe göre dereotunu da ince bir şekilde kıyın. Bütün malzemeleri bir kaba koyun ve ardından hepsini beraber harmanlayın. Tavaya sıvı yağ koyun ve yağ kızınca da karışımımızdan alıp tavaya atın. Şeklini bir kap yardımıyla veya kaşıkla düzeltebilirsiniz. Arkalı önlü pişirdikten sonra mücveriniz servise hazır! Kabak bol lifli yapısıyla hem hafiftir hem de tok tutar; yaz için bulunmaz bir nimet. Dilerseniz mücverinizi fırında pişirerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lezzetine Doyum Olmaz Şakşuka: (4 kişilik) - Hafif Bir Akşam Yemeği İçin Deneyebileceğiniz Tarifler

Lezzetine Doyum Olmaz Şakşuka: (4 kişilik)

Malzemeler:
4 patates
2 patlıcan
3 yeşil biber
1 kabak
1 kapya biber
2 su bardağı sıvı yağ

Sos için:
4 domates
6 diş sarımsak
Yarım çay bardağı
Zeytinyağı
Bir tutam tuz ve karabiber.

Hazırlanışı

Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Patlıcanları tuzlu su dolu bir kaba alarak acısının geçmesini bekleyin. Sonrasında diğer sebzelerle birlikte sıvı yağda kızartın. Sosu için gerekli olan domatesleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ardından sarımsak ve tuz ekleyin. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Hazırladığınız sosu kızarttığınız sebzelerin üzerinde gezdirin. Bu yemeği özellikle “fazla vaktim yok” dediğiniz anlarda hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

Hafifliğe, sağlığa ve mutluluğa… Bol bol su içmeyi, spor yapmayı ve gülümsemeyi unutmayın. O zaman hepimize afiyet olsun.

Hafif Bir Akşam Yemeği İçin Deneyebileceğiniz Tarifler

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN