Ev Dekorasyonunda Retro Modası

Konuya girmeden önce birazcık Retro'nun tanımından ve bizler için ne ifade ettiğinden bahsedelim. :) Retro; aslında kültürel açıdan modası geçmiş, eskimiş bir takım objelerin ve nesnelerin dönemin şartlarına ve koşullarına göre yeniden popüler hale getirilmesi, kullanılması demektir. Daha çok giyim ve aksesuar alanında karşımıza çıksa da ev dekorasyonunda da etkisini hissettirmektedir. Retro modası, özellikle günümüzde kendini modernize ederek yeniden yükselişe geçmiştir. Kıyafetlerde, bazı kafe ve restoranların dekorasyonlarında, ev aksesuarlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yazımızda da sizlere Retro tarzını modernize ederek, evinizde nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğiz.

Keyifli okumalar, zamanda yolculuklar!

Ev Dekorasyonunda Retro Modası

DUVAR KAĞIDIYLA BAŞLAYIN
Retro sevdalısı olsanız da evinizin tümünü Retro mobilyalarla döşemenize gerek yok. Zaten modern dekore edilmiş, günümüz şartlarıyla uyumlu bir eviniz var. Mesele; evinize, ufak dokunuşlarla Retro havasını getirmek. Duvarlarınızı canlı renklerin pastel tonuyla boyamaktan başlayabilirsiniz. Eğer duvarlarınızı yeni boyattıysanız, sadece tek bir duvara, geometrik şekillerde duvar kağıdı döşeyerek Retro esintisini evinize taşıyabilirsiniz.

DUVARLARINIZI SÜSLEYEN TABLOLAR

Hadi diyelim duvar kâğıdından hoşlanmıyorsunuz. E bunun da bir çözümü var. Duvarlarınızı popüler kültür ögesi taşıyan tablolarla ya da geçmiş yılların ünlenmiş afişlerinden oluşan tablolarla süsleyebilirsiniz. Böylece Retro duvarlarınızdan taşar, evinizin ve odalarınızın her köşesine yayılır.

Ev Dekorasyonunda Retro Modası
Ev Dekorasyonunda Retro Modası

TABİ Kİ PERDELER!
Perdelerinizde de Retro esintileri taşıyan tasarımlara gidebilirsiniz. Üçgen ya da çizgili formlar Retro esintisine uygun olacaktır.

YARATICI ÇÖZÜMLER

Bu bölümde sizlere değişik bir önerimiz olacak. Biliyorsunuz ki Retro deyince hemen akla eski dönemlerin radyoları, ahizeli telefonları geliyor. Tüm bu nesneleri birer aksesuar ögesi olarak kullanabilirsiniz tabi. Ama farklı bakış açıları geliştirerek de değerlendirebilirsiniz. Çiçekleri seven biriyseniz kullanılmayan, çok eski bir Retro radyoyu güzel bir saksıya dönüştürüp çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Ahizeli telefonu ise kitaplığınızda, kitap tutacağı şeklinde kullanabilirsiniz. Artık sizin yaratıcılığınıza kalmış, Nasıl arzu ederseniz!

Ev Dekorasyonunda Retro Modası
Ev Dekorasyonunda Retro Modası

AYAKLARINIZI YERDEN KESEN HALILAR
Halının da dekorasyonda önemli bir rolü var tabii. Çiçekli, şekilli, canlı renkleri olan halı tasarımına gitmektense pastel tonlarda bir halı kullanmak çok daha doğru olacaktır. Böylece Retro ruhunu, evinize daha kolay taşıyabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN