Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı

Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı

Soğuyan havaların ve hareketsizliğin de etkisiyle metabolizma hızı düşüyor ve vücut kilo almaya müsait hale geliyor. Kış aylarında her zaman spor yapmak da mümkün olmuyor. İşlerin yoğunluğu, olumsuz hava şartları, trafik derken insan spor salonuna gitmeye üşeniyor. Sağlıklı besinler tüketmek ve bedenimizi takviyelerle desteklemek bu noktada büyük önem taşıyor. Metabolizma hızlandırıcı çaylar tüketmek, kilo verme konusunda oldukça yardımcı oluyor. Yeşil çay, tarçın çayı, beyaz çay ve daha fazlası... Bu yazımızda hepsinden teker teker bahsettik. Keyifli okumalar!

Yeşil Çay

Metabolizma hızlandırıcı çaylar arasında en ünlüsü yeşil çaydır. Yapılan araştırmalardan da bilindiği üzere yeşil çay metabolizmayı %4 oranında hızlandırıyor. Yağ yakımına yardımcı oluyor. Yemeklerden sonra içildiğinde kan şekerinin bir anda değil yavaş yavaş yükselmesini sağladığı için iştahı azaltıyor ve bu sayede kilo verdiriyor.

Yeşil Çay - Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı
Beyaz Çay - Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı

Beyaz Çay

Beyaz çay, Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarından elde ediliyor. Tam olgunlaşmadan toplanan yaprakların beyaz ve tüysü bir görüntüsü oluyor. Beyaz çay da adını buradan alıyor. Elle tek tek toplanan ve işlem görmeyen beyaz çay, oldukça doğal ve faydalıdır. Antioksidan bakımından oldukça zengindir. Yüksek miktarda kafein içeriyor. İçerdiği kafein ve antioksidan miktarı sayesinde yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırıyor. Kilo vermeye yardımcı oluyor.

Zencefil Çayı

Kış mevsiminin gözde baharatı, bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırıcı bir özelliğe sahip. Damarlardaki kan akışını hızlandırarak vücut ısısının artmasını sağlıyor. Bu sayede metabolizmayı hızlandırıyor. İçinde bulunan gingerol maddesi, kuvvetli antioksidan içermesi nedeniyle yaşlanan hücreleri onarıyor.

Ortalama büyüklükte bir zencefili kabuğunu temizledikten sonra kaynayan suyun içine atın. 15-20 dakika kaynattıktan sonra ister tarçın ister karanfille aroma vererek tüketin.

Zencefil Çayı - Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı
Tarçın Çayı - Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı

Tarçın Çayı

Tarçın çayı, kandaki kötü kolesterol seviyesini kontrol ediyor ve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Sindirim sistemini güçlendiriyor ve gaz birikimini engelliyor. Bu sayede şişkinliğin önüne geçiyor. Sahip olduğu antioksidanlar sayesinde hücreleri yeniliyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Yağların damarlarda birikmesini önleyerek kalp rahatsızlıklarına karşı bir kalkan oluşturuyor.

Mate Çayı

Güney Amerika’da sıklıkla tüketilen mate çayı, içinde bulundurduğu kafein sayesinde vücudu uyarıcı etkiye sahiptir. Matein etken maddesi sayesinde yağlarla savaşıyor. Metabolizmayı ve enerji hızlandırıyor. Yeme istediğini bastırıyor ve gereksiz kalorilerin alımını önlüyor. Böylece kilo vermeye yardımcı oluyor.

Mate Çayı - Metabolizmayı Hızlandıran 5 Bitki Çayı

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN