Ofiste Yapılabilecek Basit Egzersizler

Ofiste Yapılabilecek Basit Egzersizler

Özellikle ofis çalışanlarının en büyük şikayetlerinden biridir hareketsiz kalmak. Tüm gün masa başında çalışırken yemek ve kahve molaları dışında insanların pek hareket etme fırsatı kalmaz. Mesai başlangıcından bitimine kadar sadece yemek için ara verilen bu çalışma alanında, çalışanlar sürekli masa başında oturarak işlerini yapmak zorunda kalır. Sürekli oturmanın verdiği hareketsizlik ise zamanla kilo artışı başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına neden olur. Özellikle bel, sırt ve omurga üzerinde başlayan ağrılar, hareketsizlikten ve yanlış oturma pozisyonlarından kaynaklı olarak ortaya çıkar.

Ofiste çalışan ve hareketsizlik yüzünden çeşitli sorunlar yaşayan bireyler için önerilen basit egzersizler ve beslenme alışkanlıklarındaki bazı ufak düzenlemeler kişilerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları üzerinde pek çok olumlu etki yaratır. Öncelikle sürekli oturmanın verdiği psikolojik baskı ile yemeye yönelen kişilerin bu alışkanlıklarını bırakamasalar da sağlıklı atıştırmalıklara yönelmeleri önerilir. Masa başında durmaksızın hamur işi, abur cubur, asitli içecek ve tatlı gıdalara yönelmek yerine bunun yerine kuru yemiş, meyve, sağlıklı atıştırmalıklar ve bitki çaylarının tüketilmesi önerilir.

Oturduğunuz Yerden Vücudunuzu Rahatlatın!

Bilgisayar ekranı önünde sürekli oturarak çalışan bir kişinin en önce uygulaması gereken kural ekrana uzak ve dik bir şekilde oturmaktır. Eğilerek oturmak hem boyun ağrılarının hem de omurga bozulmasının meydana gelmesine neden olur. Zamanla ağrıların yerini fıtık gibi ciddi sağlık sorunlarına bırakmamak için dik ve mesafeli bir oturuş alışkanlığı kazanmaya özen göstermelisiniz.

Her Sabah İşe Sporla Başlayın!

Sabah işe başlama saatinizden sadece 15 dakika öncesinde ofise gelerek basit egzersiz hareketleri yapabilir ve vücudunuzu güne hazırlayabilirsiniz. Baş, boyun, kol, el, ayak ve bacak hareketleri ile vücudunuzun açılmasını ve uyku sersemliğini üzerinden atmasını sağlayabilirsiniz. Bu hareketler kireçlenme, tutulma ve ağrı risklerini de en aza indirecektir.

Belli Aralıklar ile Mola Verin!

Hiç ara vermeden soluksuz çalışmak, bir süre sonra hem veriminizi hem de motivasyonunuzu düşürecektir. Bu nedenle kendinizin belirleyeceği aralıklar ile ofis içerisinde hafif yürüyüşler yapabilir ve su, bitki çayı molası verebilirsiniz. Ayrıca çok fazla bunaldığınız anlarda temiz hava almak daha sağlıklı şekilde masanıza dönmenize yardımcı olur.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN