5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun

5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun

Canlı bir yüze sahip olmak istiyorsanız ona çok iyi bakmalısınız. Çünkü cildinizin yapısını etkileyen, bozulmasına sebep olan çok fazla faktör var. Sadece beslenme şekliniz değil aynı zamanda kirli hava, değişen hava koşulları, stres cildinizin yapısını etkileyen en önemli faktörlerden.

Gün içinde çok fazla koşuşturuyorsanız cildiniz de o oranda yoruluyor. Eğer çok fazla dışarıda bulunuyorsanız havadaki karbondioksit, arabaların egzozlarından çıkan duman cildinize etki ediyor ve yapısının bozulmasına neden oluyor. Tükettiğiniz besinler de öyle. Eğer fazla yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler tüketiyorsanız yüzünüz de yağlanıyor ve sivilcelenmeye başlıyor. Bazı durumlarda ciltteki renk tonunda bile değişkenlik meydana geliyor. Bu nedenle günlük cilt bakımınızı çok iyi yapmalısınız. Yüzünüzü dinlendirmeli ve arındırmalısınız. Bakım için illa bir güzellik merkezine gitmenize gerek yok. Evde çok kolay bir şekilde yüz bakımı yapabilirsiniz. Nasıl mı? 5 adımda mükemmel bir yüze nasıl sahip olabileceğinizi anlattık. Keyifli okumalar!

Yüzünüzü Tamamen Doğal Jeller İle Yıkayın
İçinde kimyasal olan jellerden mümkün mertebe uzak durmaya özen gösterin. Çünkü cildinize en fazla zarar veren faktörlerden bir tanesi de kimyasallar. Yüzünüzü gece gündüz mutlaka temizleyin ve temizleyeceğiniz jellerin içeriğinin tamamen doğal olmasına dikkat edin. Aksi takdirde cildiniz kimyasal içeren bir jele karşı alerjen etki gösterebilir ve bu durum cildinizin zarar görmesine neden olur.

Yüzünüzü Tamamen Doğal Jeller İle Yıkayın - 5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun
Yıkadıktan Sonra Mutlaka Tonik Kullanın - 5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun

Yıkadıktan Sonra Mutlaka Tonik Kullanın
İyi bir yüz temizliği için tonik olmazsa olmazlardandır. Yüzünüzü doğal jellerle arındırdıktan sonra mutlaka tonikle temizleyin. Derinlemesine bir temizlik için tonik şart. Çünkü jel ile yüzeysel bir temizlik yaparsınız. Tonik ise derinlemesine temizlik konusunda yardımcı olur.

Kil Maskesi Yapın
Tamamen doğal kilden kil maskesi yaparak yüzünüze uygulayın. Toz killeri artık hemen hemen her yerde bulabilirsiniz. Maskeyi yapmak da öyle zahmetli bir iş değil. Derin bir kaba tepeleme bir çorba kaşığı kil koyun. Üzerine ise yeterli miktarda içme suyu dökün. Kıvam alana kadar iyice karıştırın. Su ve kil karışımını yüzünüze uygulayın. Kil kuruyup yüzünüzü gerene kadar bekletin, ardından durulayın. Gözeneklerinizin temizlendiğini ve küçüldüğünü göreceksiniz. Yüzünüz de yumuşacık olacak. Maskenin ardından ise tonik uygulayın ya da tamamen doğal olan bir gül suyuyla temizleyin.

Kil Maskesi Yapın - 5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun
Bol Bol Su Tüketin - 5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun

Bol Bol Su Tüketin
Su, vücudunuzdaki toksinleri atmanıza yardımcı olur. Günde hemen hemen 2,5 litreye yakın su tüketin. Ayrıca yağlı ve karbonhidratlı besinler tüketmemeye özen gösterin. Cipslerden, asitli ve şekerli içeceklerden uzak durun. Daha sağlıklı beslenin. Özellikle salata tüketin. Salata, su deposu olması ve içerisinde bulundurduğu mineraller sayesinde cildinize çok iyi gelecektir.

Nemlendirmeyi Unutmayın
Yüzünüz gün içinde çok fazla kuruyabilir. Güzel bir temizlik sonrası yüzünüzü güzelce nemlendirin ve dinlenmeye bırakın. Güzelliğin tadını çıkarın!

Nemlendirmeyi Unutmayın - 5 Adımda Mükemmel Bir Yüze Sahip Olun

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN