Kırılmış ve Mat Saçlar için Saç Bakım Kürleri

Uzun, ipeksi ve parlak saçlı olmayı kim istemez ki? Hepimiz, doğal parlak saçlarla doğmuş kişilere imreniyor hatta onları kıskanıyoruz. Şanslı genlerle doğmadığımız gibi yaptırdığımız kimyasal işlemlerle saçları daha çok yıpratıyor, matlaşıp dökülmesine sebep oluyoruz. İşte size sağlıkla ışıldayan saçlara sahip olmak için evde kolaylıkla yapabileceğiniz 5 saç bakım maskesi tarifi:

Hasar Görmüş Saçlar için Elma Sirkeli Saç Bakım Maskesi
Kırılmış ve matlaşmış saçlarınızı, elma sirkesi ile eski canlılığına kavuşturabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yumurta akını birleştirin, sonra karışımınızla saçınızı ovun. Saçlarınızı plastik bir sargı veya bir duş bonesi kullanarak yaklaşık yarım saat boyunca kapalı tutun, ardından şampuan ve su ile durulayın.

Parlak Saçlar için Jojoba Yağı
Jojoba yağı, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri ve antioksidan açısından zengindir. Saçınızı nemlendirir, saçınızın yüzeyindeki kütiküllerin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur, ipeksi bir parlaklık verir. Kırık ve mat saçları canlandıran jojoba yağını kullanmak için; 2-3 yemek kaşığı jojoba yağını ısıtın. Eşit bir şekilde saç derinize ve saçınıza uygulayın. Bir havluyu ısıtın ve saçınıza sarın. 30-45 dakika bekleyin. Normal şampuan ve saç kremlerinizle yağı yıkayın.

Mat Saçları Canlandıran Aloe Vera
Aloe vera % 95'i su olduğundan harika bir saç nemlendiricisidir. Kepekle savaşan, nemlendiren ve saç büyümesini arttıran bir madde olarak kökeni çok eskilere dayanır. Bir aloe vera saç maskesi için, bitkiden 1 su bardağı aloe vera jeli çıkarın. Buna, 1 çorba kaşığı Hintyağı veya zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı saçınıza uygulayın. (45 dakika veya gece boyunca bırakabilirsiniz.) Şampuan ve su ile durulayın.

Besleyici Balıkyağı Maskesi
Beslenmemiş saçların canlılığı ve parlaklığı yoktur, hasar görmesi ve kopması daha olasıdır. Saç bakım rutininize besleyici balık yağını eklemek bu sorunun üstesinden gelecektir. Balık yağı maskesi için; 2 çay bardağı balık yağını 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Karışımı köklerden uçlara kadar saçlara uygulayın. Saçlarınızın tamamı yağ ile kaplandıktan sonra, bir duş başlığı takın. 30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayın.

Yumurta Maskesi
Bir yumurta maskesi kullanmak, beslerken saçınıza anında parıltı katacak ve gerilme mukavemetini artıracaktır. Bir yumurta, iki çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı badem yağını karıştırıp saçlarınıza kökten uca sürün. Saçlarınız çok uzunsa, kullandığınız malzemelerin miktarını iki katına çıkarabilirsiniz. Yaklaşık 30-45 dakika bekleterek saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Saçlarınıza düzenli periyodlar ile uyguladığınız bitkisel saç bakım maskeleri saçlarınızın hacim ve parlaklık kazanmasında etkin rol oynar. Fakat her saç kendine ait farklı bir yapıya sahip olduğundan deneme-yanılma yöntemi ile saç tipinize en uygun maskeyi tespit ederek düzenli kullanım sağlayabilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN