Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Saç Maskeleri

Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Saç Maskeleri

Hava değişimi ve kirliliği, yanlış bakım yöntemleri, üst üste yapılan işlemler ve daha fazlası... Hepsi saçın yıpranmasına sebep oluyor. Her gün duş alıyorsanız saçlarınız kuruyor, telleri inceliyor ve dökülme kaçınılmaz oluyor. Saç derisinin kuruması sebebiyle de kepek açığa çıkıyor. Saç fazlasıyla yıpranıyor ve bakımsız görünüyor. Saçın dolgun, hacimli ve bakımlı görünmesi için daha fazla özen göstermelisiniz. İyi bir bakım için kuaföre gitmenize de gerek yok. Elinizdeki malzemelerle birbirinden harika maskeler hazırlayarak aynı bakımı evinizde yapabilirsiniz. Peki, bakım yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Sıcak Su Saçınızı Yıpratır
Duş alırken suyun derecesine çok dikkat etmelisiniz. Suyun sıcak olması halinde saçınız fazlasıyla kuruyacaktır ve kepek oluşumuna elverişli hale gelecektir. Bu nedenle ılık suyla saçınızı durulamaya dikkat etmelisiniz.

Düzleştirici Kullanımına Dikkat
Her gün saçınızı düzleştirmemelisiniz. Çünkü düzleştiricinin yüksek ısıda olması saç tellerinizi inceltir, yıpranmasına ve saçınızın dökülmesine sebep olur. Her gün uygulamak yerine haftada 2 ya da 3 gün düzleştirmeniz ideal olacaktır. Saçınızı mutlaka dinlendirmelisiniz.

Sürekli Toplamak da Zarar Verir
Saçınızı sürekli toplamamalısınız. Sürekli toplamanız, saçınızın diplerine zarar verir ve kopmalara sebep olur. Özellikle de gece uyurken saçınızı salık bırakmalısınız.

2 Ayda Bir Uçlarını Kestirin
Saçlarınızın uçlarını düzenli olarak kestirmek hem saçlarınızın sağlıklı uzamasını hem de daha bakımlı görünmesini sağlar. Bu nedenle 2 ayda bir saçlarınızın uçlarını düzenli olarak kestirin, kırıkları aldırın.

Saç bakımı sadece yukarıdaki saydığımız maddelerle de sınırlı değil. Aynı zamanda düzenli olarak saç maskeleriyle beslemelisiniz. Size bu konuda yardımcı olacak birtakım maskeleri yazımızın devamında görebilirsiniz.

Dökülme Karşıtı Maske

Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı badem yağı

Yapılışı
Tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra maskeyi saç diplerinizden saç uçlarınıza doğru eşit bir şekilde sürün. 5 dakika boyunca masaj yapın. Ardından şampuanla birlikte yıkayın.

Dökülme Karşıtı Maske - Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Saç Maskeleri
Nemlendirici Maske - Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Saç Maskeleri

Nemlendirici Maske

Malzemeler
3 yemek kaşığı bal
1 adet muz
Birkaç damla badem yağı

Yapılışı
Muzu ezerek püre haline getirin. 3 yemek kaşığı balı ve birkaç damla badem yağını muza ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar eşit bir şekilde sürün. 30 dakika beklettikten sonra saçınızı şampuan ile yıkayın.

Parlak Saçlar İçin Maske

Malzemeler
1 bardak portakal suyu
1 yemek kaşığı bal

Yapılışı
Portakal suyu ve balı iyice karıştırın. Karışımı şampuanınıza ekleyin. Her yıkamada kullanın.

Parlak Saçlar İçin Maske - Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz Saç Maskeleri

Bakımlı saçlara sahip olmak işte bu kadar ekonomik ve kolay!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN