Yeni Yılın İlk Gününde İçinizi Isıtacak 4 İçecek Tarifi!

Lapa lapa karın yağdığı bu soğuk kış günlerinde hepimiz içimizi ısıtacak bir şeylere ihtiyaç duyuyoruz. İşten, okuldan ya da herhangi bir yerden eve döndüğümüzde ısınmak için battaniyeye sarılıp sarmalanıyoruz. Bir de keyfimize eşlik edecek aynı zamanda içimizi ısıtacak lezzetli içeceklerimiz de olsa hiç fena olmazdı değil mi?

Birbirinden güzel ve farklı lezzetli içecek tariflerini sizler için derledik. Soğuk geçen kış günlerinde içinizi ısıtması dileğiyle...

Nutellalı Sıcak Çikolata
Nutella ve çikolatanın birlikteliğine kimse hayır diyemez. O halde bu güzel tarife bir göz atalım.

Malzemeler 2 su bardağı süt
1/3 su bardağı Nutella
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için krem şanti

Yapılışı
Derin bir tencereye ilk önce sütü koyun. Sütü koyduktan sonra kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Kakaolu süt karışımına Nutella’yı da ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra bardağa doldurun ve üzerini krem şanti ile süsleyin.

Tarçınlı Salep
Kışın olmazsa olmaz lezzetlendiren biri de saleptir. Yıllardır süre gelen geleneklerden bir tanesidir. Peki, lezzetli bir salebi kolayca nasıl hazırlayabilirsiniz? Cevabı tarifimizde...

Malzemeler 1 litre süt
Yarım yemek kaşığı saf toz salep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Çubuk tarçın
Üzeri için toz tarçın

Yapılışı
İlk etapta toz salebi ve toz şekeri derin bir kaba koyun, karıştırın. Ardından derin bir tencerenin içine sütü ekleyerek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın. Kabın içinde karıştırdığınız toz salep ve şekeri kaynayan sütün içine dökün. Çokça karıştırın. Karışım, salep kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Köpükler oluştuğunda ise altını kısın. Bardaklara paylaştırın. Üzerine tarçın ve içine çubuk tarçın ekleyerek servis edin.

Çikolatalı Mocha
Mocha yapımı zor gibi gelebilir ancak sandığınız kadar zor değil. Tadını daha iyi alabilmek için espresso tercih edebilirsiniz. Espresso bulamazsanız eğer normal granül kahve ile de aynı lezzeti elde edebilirsiniz. Bu püf noktasından sonra tarifimize geçelim.

Malzemeler 1 shot kahve
3/4 fincan süt
2 tatlı kaşığı bitter çikolata tozu ya da kakao tozu
Çırpılmış krema veya süt köpüğü
2 yemek kaşığı çikolata sosu

Yapılışı
Sütü derin bir tencereye alın ve ısıtın. Isıttığınız sütten 1/3’ü kadar sütü derin bir kaba alın ve köpürene kadar çırpın. Büyük bir cam kupa içine çikolata sosunu dökün. Üzerine ısıtmış olduğunuz sütü ekleyin. Sütün içine bardağın kenarından çok yavaş bir şekilde kahveyi ilave edin. Üzerine de süt köpüğü koyun. Ardından hazırlamış olduğunuz çikolatalı mocha tarifinin üzerine çikolata tozu veya sosu ekleyerek servise hazır hale getirin.

Beyaz Çikolatalı Latte
Yumuşak içimli kahve düşkünlerinin en favori tercihidir latte. Peki, lattenin beyaz çikolata ile hazırlanmış halini denediniz mi? Cevabınız hayırsa tarifimizi mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Malzemeler 1 su bardağı ve 1/2 su bardağı süt
45 gram beyaz çikolata
6 yemek kaşığı sıcak kahve
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 tatlı kaşığı vanilya özü
1/4 su bardağı krema

Yapılışı
Sütü derin bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynayan sütü ocaktan alın. Beyaz çikolatayı elinizle parçalara bölün. Kaynattığınız sütün içine ilave ederek karıştırın. Çikolata eridikten sonra sütü biraz daha ısıtın. Yağı bir tavada eritin. Erittiğiniz yağın içine kremayı, şekeri ve vanilya özünü ilave edin. İyice karıştırın. Kahveleri bardaklara koyun. Üzerine beyaz çikolatalı süt karışımını ilave edin. Krema karışımını da ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN